Har du ansökt om lån från en bank, men fått avslag på grund av att grundkraven inte uppfylldes?

Det är ett vanligt problem för många svenskar, eftersom många inte har återbetalningsgarantier, eller för att den ansökandes inkomster inte är tillräckliga, trots att deras ekonomi är stabil. Banken kan även ge avslag på låneansökan baserat på tidigare lån.

I en sådan situation behöver du dock inte bli avskräckt, eftersom det finns andra alternativ än att direkt ansöka om ett lån. Det finns nämligen tjänster på nätet för att ansöka om lån från banker och andra finansbolag till väldigt förmånliga priser, genom en konkurrensutsättning mellan de olika företagen.

Exempel på lånekostnader

I allmänhet tror många att ett lån från finansiella företag är mycket dyrare än ett vanligt banklån, men så är icke alltid fallet. Lånet kan med fördel erhållas utanför svenska banker genom att ansöka via en lånejämförelsetjänst.

Nordea

Låntyp: Privatlån
Lånebelopp: 80 000 kr
Lånetid: 48 månader
Beräknad totalkostnad: 94 827 kr

ICA Banken

Låntyp: Privatlån
Lånebelopp: 80 000 kr
Lånetid: 48 månader
Beräknad totalkostnad: 99 154 kr

Lånemäklaren.se

Låntyp: Konsumentkredit utan säkerhet
Lånebelopp: 80 000 kr
Lånetid: 48 månader
Beräknad totalkostnad: 91 104

Som exempelkalkylationerna visar kan lån utan säkerhet fås ännu billigare genom konkurrensutsättning, än via exempelvis Nordea eller ICA Banken. För jämförelsen ovan användes bankernas egna lånekalkylatorer och resultatet är en vägledande uppskattning av den totala kostnaden för lånet. Faktorer så som ränta och amorteringsbelopp kan påverka totalkostnaden.

Lånjämförelser är snabba, enkla och kostnadsfria

Tjänster för att jämföra lån är alltid tillgängliga och gratis för kunden att använda, eftersom deras provision betalas ut direkt av bankerna, utan att kunden debiteras. Det är enkelt att använda tjänsten direkt via webbplatsen och det tar vanligtvis under fem minuter att fylla i formuläret. En enda ansökan behövs för att nå alla de svenska bankerna och många andra finansiella bolag, samt banker i andra nordiska länder.

Ansökan kan göras för summor mellan 5000 och 500 000 kr. Det första låneerbjudandet kommer att skickas till dig inom 15 minuter. Därmed kan det även klassas som ett snabblån med låg ränta och i bästa fall har du pengarna på kontot samma dag.

Om du behöver finansiera något projekt eller inköp så bör du ansöka om ett lån online via en tjänst som Lainanvälittäjä.fi, för att alltid bli erbjuden det mest förmånliga lånet.