Jaro fick sin första chans i den 41:a minuten när Larsson avslut räddades till hörna. Minuten efteråt räddade Myllymäki Katidis styrning från närhåll till en ny hörna.
Wahilly Tshibasu förde KPV till ledningen i den 10:e minuten. Högerbacken Timo Rauhala slog en boll bakom försvarslinjen som tydligen inte alls kommunicerade. Alla stirrade på boll och Emil Öhberg tvekade i utrusningen, men det gjorde inte Tshibasu i sin löpning.
KPV fortsatte att skapa chanser. Tshibasu hade ett strålande skott från 20 meter som Öhberg räddade till hörna.
Joni Remesaho sträckte baklåret efter en kvart och Kevin Larsson ersatte.
Viktor Shevshenko förde KPV till en tvåmålsledning efter en halv timme. Oskar Sandström nickade ut en hörna mot straffområdesgränsen där Shevchenko drog till direkt med vänstern i luckan i det bortre hörnet, 2-0.
Jaro var helt under isen i första halvlek. Brock Messenger, Sandström och mittfältsduon Kronholm och Kula kom upp i någorlunda nivå. Annars var det verkligt blekt inför de 1612 i publiken.
I den 81:a minuten gjorde inhopparen Miika Hohental 3-0 på en placering stolpe in efter att Moore igen en gång var på fel sida om sin motståndare.

Det var väntade preliminära startelvor i derbyt mellan KPV och Jaro inför kvällens division 1-derby i Karleby, men så måste Jaros mittback Charalompos Chantzopoulos plötsligt avbryta uppvärmningen och linda sitt knä. In kom Oskar Sandström.