Anställningen av Forsman är ett led i Karleby- och Jakobstadsregionernas beslut att stärka intressebevakningen och utvecklandet av flygtrafiken på Karleby-Jakobstads flygplats.

Stig-Göran Forsman jobbar som projektchef till årsskiftet, anställd av FAB Kronoby flyghangar. Han ska informera om flygplatsens tjänster, öka antalet charteravgångar och öka flygplatsens synlighet.

– Vi vet att många andra regioner med flygfält har flygtrafikutvecklare. Vi behöver också hålla oss framme och göra ett aktivt utvecklingsarbete, säger FAB Kronoby flyghangars vd Jarl Sundqvist i ett pressmeddelande.

– Vi vill med den här satsningen säkerställa att näringslivet och fritidsresenärerna har goda avgångar till de viktigaste marknaderna och de intressantaste destinationerna, säger styrelseordförande Jonne Sandberg.

FAB Kronoby flyghangar ägs av fem kommuner kring flygfältet: Jakobstad, Karleby, Kronoby, Larsmo och Pedersöre.

Zoom

Stig-Göran Forsman ska se till att flygplatsen i Kronoby får mer synlighet. Foto: Santeri Jutila



Stig-Göran Forsman kommer närmast från exportindustrin där han haft vd-uppdrag.

– Näringslivet använder helst vårt eget flygfält för sina resor. Det är en konkurrensfaktor som vi måste slå vakt om. Också fritidsresenärerna är viktiga med tanke på passagerarökningen på vårt flygfält, säger Stig-Göran Forsman.