Sången sjungs av Saga Buckbee. Den är en engelskspråkig version av Lina Teirs låt "Vi kommer minnas allt". Teirs låt från förra året skrevs som ett öppet brev till statsminister Juha Sipilä (C).

– Genom sången "The story will be told" vill kampanjen bidra till Finlands hundraårsjubileum med en röst för bevarandet av ett rättsäkert Finland som respekterar varje människas rätt till liv, säger Teir och Buckbee i ett pressmeddelande.

För ett år sedan startade Lina Teir och Linda Bäckman We see you, en kampanj för mänskliga rättigheter och en etiskt hållbar asylpolitik i Finland. En rad olika evenemang och demonstrationer har ordnats som en del av kampanjen under året.

– Kampanjen fortsätter, för fortfarande äventyras de asylsökandes mänskliga rättigheter allvarligt. We see you arbetar vidare för att få till en oberoende utredning av Migris verksamhet.

Man kan lyssna på "The story will be told" på Wee see you:s Facebook-sida eller på Youtube. Låten finns sedan tidigare också i en finsk översättning.