Stödet för De gröna är nu större än någonsin och ligger på 17,6 procent.

Jämfört med juli har stödet för De gröna ökat med 1,6 procentenheter.

Samlingspartiet är fortfarande det mest populära partiet och 20,8 procent av finländarna uppger att de skulle rösta på partiet om riksdagsvalet ordnades nu. Partiet har stärkt sin ställning jämfört med i juli med cirka en halv procentenhet.

I partimätningen ligger Centern på tredje plats, med ett väljarstöd på 17,3 procent. Jämfört med för en månad sedan har stödet ökat med 0,6 procentenheter.


SDP tappar mest

SDP som ligger på fjärde plats i mätningen har tappat 2,6 procentenheter av sitt stöd och stödet ligger nu på 15,9 procent.

Både Sannfinländarna som leds av Jussi Halla-aho och Nytt alternativ-gruppen som bröt sig ur Sannfinländarna stärkte sitt väljarstöd. Stödet för Sannfinländarna ökade med 0,7 procentenheter och stödet för utbrytargruppen Nytt alternativ ökade med cirka en procentenhet till 1,6 procent.

Taloustutkimus intervjuade 1 962 personer för opinionsmätningen. Av dem uppgav 59 procent vilket parti de skulle rösta på om riksdagsvalet var nu. Felmarginalen ligger på 2,3 procent år båda hållen.