Johaug är fri att tävla igen först den 18 april.

OS i Pyeongchang går mellan den 9 och den 25 februari. Förutom OS missar Therese Johaug hela världscupsäsongen. Avstängningen löper ut den 18 april – samma dag som världscupfinalen i Falun avslutas.

– Jag kan inte förstå att jag fått det här straffet och jag känner mig orättvist behandlad, säger Johaug.

– Men jag har också sagt att jag inte ska ge upp och ska stå på startlinjen igen, så jag håller fast vid det, säger 29-åringen

Hon uppger sig ändå vara osäker på hur stark motivationen kommer att vara under det kommande året.

– Nu blir det VM i Seefeld (2019) som nästa mål och det är ett och ett halvt år dit. Jag får jobba med mig själv för att få avstånd till detta (dopningsdomen), säger Johaug.

Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol förra hösten. Hon uppger sig fått i sig den förbjudna substansen i en salva som hon använde på solbrända läppar. Norges idrottsförbund gav Johaug 13 månaders avstängning, vilket Internationella skidförbundet ansåg var för kort och därför överklagade till Cas.

Cas-domarna skriver i beslutet att ge Johaug 18 månaders avstängning att man enligt reglerna skulle ge henne mellan 12 och 24 månader och att 18 månader därmed var en lämplig avstängningstid.

Domarna noterade att Johaug inte hade kontrollerat förpackningen på salvan, där den förbjudna substansen fanns uppräknad i innehållsförteckningen och att hon missade även dopningsvarningen. Därför ska hon straffas enligt regelboken.