Sport vann med 3–1 (2–1, 0–0, 1–0) inför 1537 på Kopparön på onsdagskvällen.

Sport spelade med både fart och finess i första perioden och kunde ha lett med mer än 2–1 i första pausen. Bägge målen gjordes av backar.

Markus Kankaanperä inledde med att sprätta in pucken från nära håll redan efter 50 sekunder och Joni Tuulola satte snyggt tvåan genom att först skottfinta bort en motståndare och sedan hänga in pucken i krysset från blå i powerplay.

I slutet av perioden slarvade Sport och centern Eetu Koivistoinen kom åt att reducera med ett skott från slottet med 20 sekunder kvar.

I andra perioden sågs inga mål trots att Sport tog tre utvisningar. Det tack vare hyfsat boxplay och en stabil Mika Järvinen i målet.

I tredje perioden fick Sport bättre grepp om spelet igen. Med knappa fem minuter kvar kom utdelningen då Sport vände spelet snabbt, Joonas Komulainen serverade och Tomi Körkkö drog i väg ett skott som Kaapo Kähkönen i Lukkos mål inte lyckades hålla.