Finland inledde med nästan samma laguppställning som mot Belgien i fredags. Mot belgarna fungerade även taktiken men mot Nederländerna var det inte mycket som lyckades.

Finland var på hugget direkt efter start och i den andra minuten rann Marcus Forss igenom till vänster och sköt skarpt. Nick Plomper i målet parerade snyggt och de orangeklädda kom undan med blotta förskräckelsen.

Det gjorde inte Finland 12 minuter senare. Yttern Donyell Malen fick bollen vid elva meter, fintade skott och rullade in 0–1 vid den vänstra stolpen.

Lite senare spädde Nederländerna på då den andra yttern Che Nunnely omarkerad fick nicka in 0–2 från närhåll på en sidofrispark. Nunnely är dessutom lagets kortaste spelare, vilket inte gjorde saken bättre.

Före halvtimmen var spelad hade Nederländerna gjort 0–3. Malen avslutade en kontring genom att med en liten sidorörelse lura upp högerbacken Kevin Kouassivi-Benissan på läktaren. Det rappa skottet överlistade Johannes Luukkanen i Finlands mål.

Tio minuter innan halvlekens slut tog sig Serge Atakayi förbi tre spelare och spelade vägg med mittfältaren Abukar Mohamed. Den sistnämndas bollberöring saknade ändå klass och situationen rann ut i sanden.

Finland hade bollen i mål innan paus men anfallaren Saku Ylätupa var i offside.

Andra halvlek
Tidigt i andra halvlek hade Atakayi ett hårt skott på mål från 16 meter, men det kom att bli Finlands enda riktigt farliga målchans under resten av matchen.

Nederländerna kontrade in boll på boll och då Noa Lang inom ett par minuter efter att han blivit inbytt satte 0–6 och sedan även 0–7 endast dryga 50 sekunder senare var inte ens publiken längre med på noterna.

De 2047 på läktarna kan inte klaga på antalet mål. Matchen slutade till slut 0–9.