– Biljettförsäljningen till "Det" kom i gång i tisdags och vi kan redan nu se att intresset är mycket stort. Det är fråga om en välgjord spänningsfilm, inte en skräckis. Det lär också ska vara en film som går hem speciellt hos kvinnor, vad nu det sedan kan bero på. Det är ett intressant fenomen, säger Pete Niminen, föreståndare på Bio Rex i Vasa.

Hösten kommer också att bjuda på komedi, action och historia.

– Om ett par veckor är det premiär för det inhemska dramat "Ikitie", och senare i år kommer den nya versionen av "Okänd soldat".

På actionfronten blir det en ny "Bladerunner" och "American made", en film av Tom Cruise.

– Cruise är alltid en favorit i Vasa. Jag tror också att filmen "Snömannen" som baserar sig på Jo Nesbøs roman om polisen Harry Hole kan bli ett dragplåster.

Zoom

Filmen om Björn Borg har premiär i september i Sverige. Foto: Julie Vrabelova


I december har filmen om Solsidan premiär.

– Den kommer säkert att locka publik från båda språkgrupperna. Alla tycker vi ju att det är lite roligt med Oves pinsamheter.

Sommaren som gick var enligt Nieminen helt normal sett till besökarsiffror. Filmerna som drog mest folk till salongerna var filmen om minoinerna, "Dumma dej 3", actionfilmen "Dunkirk" och nu på sensommaren thrillern "Annabelle 2".

– Jag kan inte påstå att det kalla vädret har påverkat, bra filmer drar publik oberoende. Just den här sommaren var det många filmer som var animerade och riktade till familjer och barn. Det var väl ingen supersommar för den vuxna publiken. Men i höst blir det en riktigt bra filmhöst.