Trots att VPS fick spela stora delar av den andra halvleken med en man mera kom laget inte i kapp. HJK vann med 0–3.

Det är aldrig glädjande om en förlust kommer som en följd av att ditt lag inte får spelet att fungera. Men det var fallet för VPS i fredagskvällens match mot HJK.

Hemmalaget hade problem i början av matchen och det var gästerna inte sena med att utnyttja. 0–1 kom i den tionde minuten och det var Vincent Onovo som nätade.

I den 26:e minuten var det dags för nästa fullträff, också den signerades av HJK. En boll nådde Evans Mensah som stod i närheten av hemmamålet och han pangade in 0–2. I paus ledde HJK med 0–3 efter att Demba Savage nätat efter en dryg halvtimme.

Efter 55 spelade minuter fick HJK:s målvakt Thomas Dähne rött kort för att ha rört bollen med handen utanför straffområdet.

Utvisningen ändrade på matchbilden så till vida att det nu var VPS som rullade boll, men laget utnyttjade inte det numerära överlagt särskilt bra. Någon upphämtning var aldrig nära.

VPS: Marko Meerits – Markus Jürgensson (45 min, Jonas Levänen, v), Mikko Viitikko, Ville Koskimaa, Jesper Engström – Juha Hakola (45 min, André Clennon), Sebastian Strandvall, Ebrima Sohna, Jerry Voutilainen, Joonas Vahtera – Steven Morrissey.