På den internationella bilmässan i Frankfurt i Tyskland visas som bäst upp en 7-seriens BMW inspirerad av Nautor Swan. Bilen, som innehåller inredningsdetaljer i teak, har tagits fram i samarbete med Nautor. Swan-logon inne i bilen, i instrumentpanelen och i nackstöd, samt en vit rand i karossen, är detaljer i designen som vittnar om att bilen är inspirerad av Nautor. Även bilens bromsok har en Swan-logo.

BMW har under de senaste 25 åren erbjudit kunder exklusiva versioner och modeller av sina produktionsbilar. Specialbilarna, som tillverkas av BMW Individual i Garching utanför München, är kundanpassade och ska specialbeställas.

Nautor Swan BMW:n är tills vidare den enda i sitt slag, men den som inte har råd med en båt kanske kan kosta på sig en Nautor Swan BMW. Prislappen är enligt tidningen Kauppalehti cirka 250 000 euro i Tyskland.

Bilen bygger på en BMW M760Li xDrive. Drivkällan är en 12-cylindrig bensinmotor med dubbla turboaggregat. Växellådan är en Steptronic med åtta växlar. Antalet hästkrafter är 610 och den accelererar från 0-100 kilometer i timmen på 3,7 sekunder.