– Det är inget vi tänker på. Det verkar vara samma frågor och diskussioner inför varje tävlingsveckoslut. Medierna bedömer att något stall kan vara favorit, men det förändrar eller garanterar inte nånting, säger Räikkönen.

Han räknar ändå med fortsatta spekulationer.

– Först efter loppet på söndag får vi resultaten, så alla typer av storys kan förekomma fram till söndag eftermiddag, säger Räikkönen.

Tävlingen i Singapore väntas dra ut på tiden jämfört med andra tävlingar i VM-serien i år. Räikkönen räknar med en krävande tävling rent vädermässigt.

– Här brukar vara hett och luften är ganska fuktig.

Hamilton mot Vettel

Vem som tar hem VM-titeln i år är fortfarande oklart trots att säsongen närmar sig sitt slut. Antalet kandidater är i praktiken ändå nere i två – Räikkönens stallkamrat Sebastian Vettel och Valtteri Bottas stallkamrat i Mercedes, VM-ledande Lewis Hamilton. Vad är då Räikkönens roll i mästarstriden?

– Jag vet inte. Jag tycker alla förare har någon sorts roll. Jag tror inte att vi finländare spelar någon större roll än de övriga, säger Räikkönen.

Bottas skrev nyligen på ett nytt, årslångt avtal med Mercedes. Han tror inte att stallets bilar lämpar sig speciellt bra för Singapore.

– Det här är ingen av våra starkare banor. I själva verket är det en av de svåraste för vår del även om vi tror på ett starkt resultat, säger Bottas.

Han betonar vikten av ett lyckat kval.

– I allmänhet har våra bilar varit bra i kvalet. Jag är säker på att tävlingen går bra om vi hittar rätt inställningar för kvalet, säger Bottas.

För att lyckas med det ska inställningarna helst vara de rätta redan på fredagens officiella träningspass.

– På en gatubana har man stor nytta av att hitta rätt inställningar i början av veckoslutet.