Tack vare den klara hemmasegern i går behåller PeFF sin plats i tvåan, medan PaRi från Jyväskylä tvingas ta ny fart i trean.Förutsättningarna inför matchen, som spelades i Kållby, var att för PeFF räckte kryss för att säkra kontraktet. Men vid förlust hade PeFF varit piskat att vinna sin sista match borta mot Norrvalla FF nästa veckoslut.

I första halvlek svängde spelet mycket fram och tillbaka där lagen turvis hade initiativet. Matchens första mål kom efter 17 minuter. PeFF fick en hörna som Vanessa Björkgård skarvade vidare till Ellinor Lindfors som från närhåll pangade upp bollen i nättaket. När halvtimmen var spelad kom i princip avgörandet. Först gav Alice Sundelin en hörna som Sofia Sandström skarvade i mål vid första stolpen och halvannan minut senare vände Mikaela Bodbacka bort en motståndare och satte 3–0 och PaRis uppförsbacke började bli alltför stor. Gästerna hade också sina chanser men PeFF satte sina tillfällen med bra procent.

Efter pausen hade bortalaget mera bollinnehav men förutom ett stolpskott kom man inte till några nämnvärda chanser. PeFF hade mera chanser och när Vanessa Björkgård satte 4–0 med 20 minuter kvar var seriekontraktet definitivt i hamn. Alice Sundelin gjorde ännu 5–0 på en vacker lobb innan gästerna alldeles i slutet fick ett tröstmål.

För PeFF-damerna var det mycket viktigt att man lyckades behålla serieplatsen då man har ett ungt och utvecklingsbart lag. I tvåan får man tuffare matcher, vilket utvecklar spelarna betydligt mera än att spela i trean där kvaliteten på lagen varierar ganska mycket.

PeFF-tränaren Christian Thel var nöjd med att säsongens målsättning uppfylldes.

– Vi har i princip haft ett B-juniorlag, så vi visste att det skulle bli en tuff säsong. Vår målsättning var att behålla serieplatsen till vilket det gällde att vinna de rätta matcherna. Och det lyckades vi med. Taktiken inför dagens match, som vi laddat för i flera veckor då vi visste att den skulle bli avgörande, var att inte avvakta utan köra för fullt med ett högt tempo från början. Då visste vi att PaRi inte hänger med, säger Thel

PeFF: Fellman; Kongari; Svenlin (Emilia Lindfors), Sandén, Sandström; Ellinor Lindfors, Sundelin (Nyblom), Kass; C Barkar (Hellund), Björkgård (Hagberg), Bodbacka (A Barkar)."