Kristofferssons norske stallkamrat måste opereras efter att ha brutit nyckelbenet i kraschen i Riga.

Solberg fick stanna på sjukhuset över natten och på måndagseftermiddagen kom beskedet att han måste opereras.

– Nyckelbenet är helt av och måste opereras. Vi jobbar med att få hem Petter till Sverige med sjuktransport. Operationen ska utföras i Sverige, men när vet vi inte, säger Per-Espen Løchen i Solbergs team.

Solberg hade svåra smärtor efter kraschen och under en grundlig undersökning på måndagen upptäcktes också två revbensbrott.

– Det snackas om revben nio och tio på sidan, det vill säga ganska lågt ned. Det förorsakade de starka ryggsmärtorna som Petter fick omedelbart efter smällen. De som har brutit revben vet att det gör fruktansvärt ont, säger Løchen.

Solberg var inblandad i en krasch i första kurvan i semifinalen av VM-deltävlingen och fick föras till sjukhus i ambulans direkt från banan. Norrmannen blev själv världsmästare i rallycross 2014 och 2015 och söndagens resultat innebär att han och Kristoffersson säkrat konstruktörsmästerskapet för 2017.

Petter Solberg blev världsmästare i rally 2003. Hans fru Pernilla är från Sverige, där de också är bosatta.

– Det här är förstås något som Petter själv ska ta ställning till, men jag håller i alla fall kontakt med svenska experter med tanke på vem som kan operera och var det kan bli, säger Pernilla Solberg till VG.