Laget kraschade ut ur ligacupen efter 0–2 borta mot Leicester. Två mål under matchens sista 25 minuter, genom Shinji Okazaki och en drömträff från Islam Slimani, tog Premier League-konkurrenten vidare till den fjärde omgången.

Liverpoolmanagern Jürgen Klopp hade hoppats att svarta september, som fått laget att falla till åttonde plats i ligan, skulle bli lite ljusare. Månaden har bjudit på 0–5-debacle mot Manchester City och torftiga 1–1 hemma mot Burnley i ligan samt 2–2 efter tappad ledning och missad straff hemma mot Sevilla i Champions League.

Men efter att ha dominerat spelmässigt i första halvlek säckade Liverpool – där Philippe Coutinho startade men byttes ut i paus – ihop i andra.

Även Brighton, 0–1 mot Bournemouth, och Huddersfield, 0–1 mot Roy Hodgsons Crystal Palace, åkte ut i möten mellan Premier League-klubbar, medan Stoke åkte på en 0–2-smäll borta mot Championship-laget Bristol City.

Leeds, serieledare i Championship, skrällde borta mot Burnley, sjua i Premier League, och vann med 7–5 efter straffar.