Marken sviktade och föremålen från hyllorna kastades runt när paret skyndade sig ut. Det kändes som att vara på ett fartyg, säger Katariina.

Skalvet pågick i över en minut. Under den stunden fick väggarna stora sprickor och glasteglen i badrummet krackelerade.

– Visst var det skrämmande. Det har kommit jordbävningslarm tidigare medan jag varit i Mexiko, men det var första gången jag kände marken vibrera, säger Katariina som inte vill uppge sitt efternamn.

Väckte tråkiga minnen till liv

Tisdagens jordbävning inträffade på dagen 32 år efter att Mexikos huvudstad skakades av en jordbävning där 10 000 personer miste livet. Katariina säger att den nya jordbävningen väcker tråkiga minnen från den tiden till liv hos hennes pojkvän.

– Hans familj hade flera anhöriga som dog i jordbävningen 1985. Den här jordbävningen har varit uppskakande för familjen eftersom den påminner om den tiden.

Inställda flyg

Katariina skulle ta flyget till Finland på tisdagen, men flyget hade ställts in. Det klarnade först på flygplatsen.

– När vi var på flygplatsen fick vi veta att flygplanet landat i Cancún då det inte gick att landa i Mexico. Jag kan inte åka hem förrän i morgon, säger hon.

Tillfälliga vårdplatser på gatorna

Enligt de senaste uppgifterna har närmare 250 människor dött i jordbävningen, nästan 120 av dem i huvudstaden. I metropolområdet kring Mexico rasade minst 49 byggnader.

Myndigheterna har bett frivilliga hjälpa till och dela ut vatten.

Läkarna har inrättat tillfälliga vårdplatser på gatorna där de hjälper till exempel personer med brutna lemmar. Sjukhuspersonal håller upp kartongbitar som solskydd för personer som ligger på bårar på gatorna.

Polisen bär vatten, lugnar människor och spärrar av förstörda gator. Människor kramar om och tröstar varandra.