Det är till och med för många frivilliga som vill hjälpa till, säger Diego Landa, som bor i huvudstaden.

Hittills har 273 människor bekräftats döda efter jordbävningen, och siffran befaras växa. Ju längre tiden går, desto mindre är chansen att hitta fler överlevande. Runt 200 människor saknas fortfarande efter skalvet.

I huvudstaden Mexico City hjälper mängder av frivilliga till med sökandet efter levande människor under rasmassorna. Insatserna koncentreras till tio byggnader i staden där överlevande tros vara i livet, skriver Reuters.

– Folk här hjälper till jättemycket, de säger till frivilliga att sluta, det är för många som försöker hjälpa till, säger Diego Landa, gymnasieelev i staden, till nyhetsbyrån TT på telefon från Mexiko.

Samlar in mat

Han har själv försökt att få hjälpa till och leta överlevande men fick inte plats bland alla frivilliga. Han och hans vänner har i stället hjälpts åt att samla in mat, vatten och medicinartiklar och skickat paket till andra delstater.

– Det är så många här som försöker hjälpa och folk är väldigt öppna och hjälpsamma, men det behövs mer hjälp i andra delstater som har skadats mer än Mexico City, säger han.

Alla visste

Han själv var i skolan när jordskalvet inträffade. På förmiddagen hade skolan haft en övning om hur man ska agera under jordskalv, och efter lunch gick larmet.

– Alla visste vad de skulle göra när allt skakade, säger han.

Skolan har de senaste dagarna fungerat som ett center för hjälpinsatser, och kommer att öppna för lektioner igen på måndag.

Diego Landa har ingen närstående som drabbats svårt av jordskalvet, men berättar att han varit i kyrkan där många grät och bad för sina hem.

– Jag mår bra just nu. Jag vet att så många försöker hjälpa och det får mig att må bättre. Att alla gör allt de kan, det beundrar jag.