Enligt domen hade kvinnan bland annat dunkat tolvåringens huvud i golvet. Hon hade också slagit barnet med ett bälte på kroppen och med en klädgalge i ansiktet.

– För att betona barnets oförmåga att försvara sig har barnets händer bakbundits med bältet, barnet har varit naket, misshandeln har skett med hjälp av tillhyggen som bälte och klädgalge och förövaren har varit barnets mamma, står det i domen.

Rätten ansåg att brottet begåtts på ett synnerligen grymt sätt. Mamman ålades betala 3 500 euro till barnet för lidande.

Kvinnan bestred åtalet men rätten ansåg att det inte förelåg rimligt tvivel om hennes skuld. Bland bevisen fanns barnets egen berättelse och ett läkarutlåtande om barnets skador.

Strax efter händelserna hade barnet berättat för en läkare att barnet misshandlats av sin styvfar medan mamman var i butiken. Under förundersökningens gång berättade barnet dock att mamman hade beordrat barnet att peka ut styvpappan. Enligt barnet skulle hen ha pekat ut styvpappan också för polisen om inte förhörsledaren hade sagt att man måste tala sanning under förhöret.

Rätten ansåg att barnets berättelse var trovärdig eftersom också barnets syskon sagt att styvpappan inte deltog i misshandeln.

Enligt rätten hade styvpappan dagen efter misshandeln kallat in de sociala myndigheterna.