På fredag kväll vid 20-tiden körde en bilist förbi polisen i 142 kilometer i timmen på en väg där hastighetsbegränsningen är 80 kilometer i timmen. Polisen gjorde ett snabbtest för droger på mannen och testet fick positivt utslag. Mannen misstänks för rattfylleri och för äventyrande av trafiksäkerheten.

Morgonen därpå påträffade polisen en till rattfyllerist som körde för snabbt. Bilisten körde 65 kilometer i timmen på en väg där hastighetsbegränsningen är 40 kilometer i timmen. Mannen blåste 0,6 promille och misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och rattfylleri.

Tidigt på lördagsmorgonen misshandlade en man en annan man på Strandgatan i Karleby. Offret fick skador i ansiktet och på händerna. Ambulanspersonal undersökte offrets skador.

Ett annat slagsmål skedde i Karleby centrum på lördag morgon. Två kvinnor misshandlade varandra på torget. Väktarna vid en närliggande restaurang hade sett slagsmålet och gick emellan, då hade den ena kvinnans pojkvän hotat väktaren och försökt sparka honom.