Sport tog äntligen en seger i hemmahallen. Det fanns i första hand tre orsaker till att TPS åkte hem till Åbo utan poäng: Hannu Toivonen storspelade i målet. Förstakedjan spelade bra och gjorde mål. Sport hade ett sagolikt flyt. Förstakedjan med Charles Bertrand–Lasse Kokkala–Damien Fleury stod för målen som förde upp Sport i en 3–0-ledning efter två perioder. Den första pucken satte Fleury in bakom Kristian Järvinen redan efter tjugosju sekunder. Det var upplagt för ett ras i TPS-målet eftersom Järvinen fått sparsamt med speltid i skuggan av Teemu Lassila. Matchen mot Sport var den första som Järvinen inledde i målet. Men TPS reste sig och det dröjde till 15.02 innan Sport satte 2–0 i numerärt överläge då Jakob Nakladal satt utvisad. Det var nitton sekunder kvar av utvisningen då Sport till slut fick i gång ett ordentligt power play. Det räckte eftersom Bertrand satte in 2–0 då sex sekunder återstod av Nakladals utvisning. Efter en lång videogranskning gick Sport upp till 3–0 vid 27.28. Fleury satte pucken i mål efter en lång sekvens med kraftigt TPS-press mot Toivonen i hemmamålet. I inledningen av andra perioden var det slutspelat för Mike Brennan och Otto Karvinen efter ett knytnävsslagsmål. Det blev 5+2 minuter samt spelstraff för båda – och det ska Brennan och Sport vara glada över eftersom Brennan var den som startade slagsmålet. Brennan ägnade för övrigt första perioden åt att åka runt och försöka mucka gräl med Ilkka Pikkarainen. Det var enbart en tidsfråga när Brennan skulle hitta på något som skulle ge honom en fribiljett till duschen. Den stora frågan inför tredje perioden var om Sport – som i flera matcher tidigare – skulle rasa ihop som ett korthus eller hålla undan i ledningen. Det började inte bra då Nakladal utnyttjade Niko Peltolas utvisning till att slå in 3–1 och TPS inledde perioden med tunga anfall mot Toivonens mål. Men med drygt halva tredje perioden kvar att spela kunde 3289 åskådare konstatera att matchen var avgjord. Den här gången var det centern i förstakedjan – Kokkala – som satte pucken i mål. Det bakslaget klarade Åbolaget inte av att komma igen efter. Vid 52.26 utökade backen Mikko Pukka dessutom Sports ledning till 5–1 efter mål i numerärt överläge.