Skrattfest i Karleby

Den som vill få sig ett skratt i helgen ska besöka Karleby ungdomsförenings revy HEERSOMEER fredag eller lördag klockan 19, eller söndag klockan 14. Plats är som vanligt Jungsborg i Karleby och Mats Holmqvist står för regin. Mer om revyn kan du läsa här.

Artisten Erik-André Hvidsten uppträder i Nykarleby.

Stämningsfull kväll i Nykarleby

Vill du inleda det nya året med att gå på konsert har du en utmärkt möjlighet i Nykarleby på fredag. Det blir en kväll då Erik-André Hvidsten uppträder i Sankta Birgitta kyrka klockan 19.

Show i fullsatt Jugendsal

Alfred Backa kommer till Jakobstad på fredag och showar loss klockan 19. Komikern från Oravais är populär och föreställningen i Jugendsalen är slutsåld.

Revypremiär i Terjärv

I Terjärv har Terjärv UF:s revy ÖYKKÅPÅÅ i regi av Anders Hassel premiär lördag klockan 19.30. En artikel om revyn kan du läsa här.

80-talsmusik i Purmo

Purmo ungdomsförening ordnar vårens första pubkväll i Purmogården på lördag klockan 20. Synthbart är på plats för att spela musik i 80-talsstil och du får gärna klä dig enligt tema.

Bakom namnet Synthbart finns Rüdiger Leopold. Mer om honom kan du läsa här.

Muik är tillbaka i hetluften efter ett långt juluppehåll. Lördagens match är ett av många alternativ för den som är sugen på idrott i helgen.

Fullspäckad idrottshelg

Nytt år innebär ny fotbollssäsong och på lördag spelar Jaro årets första match. Det blir en träningsmatch mot ett starkt JBK i Tellus på lördag klockan 14. I Finlandsserien i ishockey är Muik tillbaka i elden efter ett långt juluppehåll med match hemma mot Titaanit på lördag klockan 16. Dessutom spelar regionens övriga hockeylag också hemmamatcher. Och i Kristallen arrangerar Jeppis Skating tävlingar så pågår från morgon till sen eftermiddag.

Ta ett iskallt dopp i Nykarleby

Den som vill ta ett kallt dopp ska passa på nu då det ordnas vinterbad i Nykarleby. Vid Juthbacka blir det vinterbad på söndag klockan 15-19. Arrangör LC Nykarleby Lions. Eller så går det att bada i Brännskata fiskehamn i Vexala där Vexala Vinterbadarna har vaken öppen mellan klockan 17 och 20.

Topeliusveckan kulminerar

Topeliusfesten hålls på söndag klockan 15 i Seminariesalen i Nykarleby. Priserna Årets eldsjäl, Årets evenemang, Nykarleby stads kulturpris och Stadsbibliotekets stipendium delas ut. Festtal håller författaren Axel Åhman. Det bjuds på musik av Novato och Kvevlaxkören samt Yana och Maryna. Uf Svanen framför en pärla från revyn Måonjuust.