Handbok för superhjältar

Varför inte börja sportlovet på Kulturhuset Ax i Bennäs? Det blir pyssel, utmaningar och tankning av superkrafter under en temakväll för hela familjen. Det är bara att droppa in mellan klockan 17 och 19 på fredag kväll. Evenemanget är gratis.

Kör med radiostyrda bilar i Kållby

Kållby RC hälsar alla välkomna till samlingshuset vid Kållby sportplan. Det körs främst med drift- och touringbilar inomhus på filtmatta men det går också att köra med andra bilar. Man kan hyra bilar eller om man vill prova på drifting med RC-bil. Att köra med egen bil kostar inget men man kör på egen risk. Evenemanget pågår klockan 18-21.

Är du intresserad av radiostyrda bilar ska du besöka samlingshuset vid Kållby sportplan på fredag.

Isdisco i Nykarleby

På fredag kväll har barnen chans att vara med på isdisco i Komarov Arena. Barn i årskurserna 2 och lägre ska söka sig till ishallen klockan 18 och för barnen i årskurserna 3-6 är det klockan 20. Puckkastningstävling, lyckohjul, hotdogs- och caféservering blir det under kvällen. Skridskor och hjälm ska man ha med.

En kväll med Lasse Sigfridsson & Mona G i Munsala

Lasse Sigfridsson startade dansbandet Lasse Stefanz 1967, och var basist och sångare där i 45 år. 2012 drog han igång en framgångsrik solokarriär, och hans debutalbum ”Min egen väg” med hitlåtar som ”Främling” och ”Sju av himlens änglar” toppade listorna.

På fredag kommer han och Mona Gustafson till Munsala gården för att hålla konsert. Konserten pågår klockan 19-21.

Lasse Sigfridsson, känd från dansbandet Lasse Stefanz, besöker Munsala på fredag tillsammans med artistkollegan Mona G.

Inled sportlovet vid Lappfors skidcentrum

Byacafeét vid skidstugan i Lappfors serverar traditionsenligt hembakat och varma goda våfflor med grädde och sylt på lördag och söndag klockan 11-16. Lappfors Marthaförening hälsar alla välkomna.

Vinter i Gamla hamn

På lördag ordnas familjedag i Gamla hamn. Virrbock, skridskoåkning, snöskoteråkning på isen i Gamla hamnviken, guidning av Vega, korvgrillning, varm saft och örfil samt åkning med häst och släde står på schemat. Evenemanget ordnas av Vega krigsskadeståndsskonaren och pågår klockan 12-15.

I fjol var det strålande väder när Vinter i Gamla hamn ordnades.

Singelparty på Melody

Trött på singellivet och vill hitta en partner att dela ditt liv med? Då är nattklubben Melody på Stadshotellet i Jakobstad rätt plats för dig denna lördag. Klockan 23 öppnas dörrarna och vid ingången tilldelas du ett armband. Grönt armband innebär att du är singel, gult armband att det är komplicerat och rött armband att du är i en relation.

Med andra ord är alla välkomna till nattklubben på lördag men singlarna vet vilka de ska hålla ett extra öga på så finns chansen att livspartnern hittas under kvällen.

Barnens Vasalopp och Fagerbackaloppet

Det blir skidor för hela slanten i Larsmo och Purmo under veckoslutet. Barnens Vasalopp ordnas för 28:e gången på lördag och i fjol deltog 370 barn i det populära skidloppet. Alla deltagare får en medalj, förfriskningar och en överraskningspåse vid målgång. Larsmo Idrottspark klockan 13 är det som gäller.

370 barn deltog i Barnens Vasalopp förra året.

I Purmo ordnas Fagerbackaloppet på skidor denna gång två veckor tidigare än året innan. Det 19 kilometer långa loppet har blivit populäre med åren, ifjol deltog 122 skidåkare och i år hoppas arrangörerna att man spräcker 200-gränsen. Den 24 februari, klockan 10, ljuder startskottet vid Åvallen.

Många deltagare i spåren när Fagerbackaloppet arrangerades i fjol.