|

Gustafsson VM-bronsmedaljör efter jämn semifinal

Elina Gustafsson Zoom
Foto: Handout

Elina Gustafsson

Det blev VM-brons för boxaren Elina Gustafsson i Astana på torsdagen. Bronsmedaljen blev klar i serien 69 kilo efter att hon förlorade i semifinalen mot Kinas Hong Gu med 0–2.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gustafsson boxades mer offensivt men hennes slag nådde inte fram lika bra som motståndarens. Hon förlorade med två av domarrösterna med 37–39, medan den tredje domaren delade poängen lika 38–38. Gu, som tjänstgör som soldat i Kinas armé, lyckades i den avgörande fjärde ronden eliminera Gustafssons attacker och det avgjorde segern i den tajta matchen. – Det var en jämn match där de små detaljerna avgjorde segern. Kinesen utnyttjade sin räckvidd bra och låste skickligt i närkamp. Elina kämpade ändå fint och segern var inte långt ifrån, säger den finska truppens tränare Askar Sarsenbayev i ett pressmeddelande. – Vi är så stolta över Elinas prestationer. I synnerhet tisdagens seger över den ryska VM-silvermedaljören var ett tufft resultat. Före Gustafsson är det bara Hanne Mäkinen, 2010, som har tagit VM-medalj. På herrsidan har Tarmo Uusivirta (1978 och 1982), Jyri Kjäll (1993) och Joni Turunen (1995 och 2001) lyckats med bedriften. Mira Potkonen, som säkrade OS-plats när hon gick till semifinal och blev medaljör, går på torsdag kväll en VM-semifinalmatch i serien 60 kilo. Hon möter ryskan Anastasia Beljakova.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Essepensionärer bäst i österbottniska boulemästerskapen

Jarl Finell i Esses första lag låter klotet flyga. Lagkamraterna Sven Borgmästars och Dage Vikström  följer luftfärden med sakkunskapens säkra öga. Trion korades till mästare i tisdagens tävlingar.
Foto: Patrik Sundqvist

Jarl Finell i Esses första lag låter klotet flyga. Lagkamraterna Sven Borgmästars och Dage Vikström följer luftfärden med sakkunskapens säkra öga. Trion korades till mästare i tisdagens tävlingar.

Esses första lag tog hem segern och det österbottniska mästerskapet då Svenska pensionärsförbundets bouleturneringen avgjordes i Jakobstad på tisdagen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan