|

Gustafsson VM-bronsmedaljör efter jämn semifinal

NyhetsbildZoom
Elina Gustafsson Foto: Handout
Det blev VM-brons för boxaren Elina Gustafsson i Astana på torsdagen. Bronsmedaljen blev klar i serien 69 kilo efter att hon förlorade i semifinalen mot Kinas Hong Gu med 0–2.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Gustafsson boxades mer offensivt men hennes slag nådde inte fram lika bra som motståndarens. Hon förlorade med två av domarrösterna med 37–39, medan den tredje domaren delade poängen lika 38–38. Gu, som tjänstgör som soldat i Kinas armé, lyckades i den avgörande fjärde ronden eliminera Gustafssons attacker och det avgjorde segern i den tajta matchen. – Det var en jämn match där de små detaljerna avgjorde segern. Kinesen utnyttjade sin räckvidd bra och låste skickligt i närkamp. Elina kämpade ändå fint och segern var inte långt ifrån, säger den finska truppens tränare Askar Sarsenbayev i ett pressmeddelande. – Vi är så stolta över Elinas prestationer. I synnerhet tisdagens seger över den ryska VM-silvermedaljören var ett tufft resultat. Före Gustafsson är det bara Hanne Mäkinen, 2010, som har tagit VM-medalj. På herrsidan har Tarmo Uusivirta (1978 och 1982), Jyri Kjäll (1993) och Joni Turunen (1995 och 2001) lyckats med bedriften. Mira Potkonen, som säkrade OS-plats när hon gick till semifinal och blev medaljör, går på torsdag kväll en VM-semifinalmatch i serien 60 kilo. Hon möter ryskan Anastasia Beljakova.

Kommentarer

Helmke spelar med KPV

Nyhetsbild
KPV-tränaren Jarmo Korhonen är nöjd med sitt nyförvärv Hendrik Helmke. Foto: Lasse Gran
Jaro-bekantingen Hendrik Helmke har kritat på ett ettårigt kontrakt med KPV.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Inga nya vindkraftverk byggdes 2018, men nu investeras det igen

Det byggdes inga nya vindkraftverk i Finland 2018, men vindkraftens årsproduktion ökade med över 20 procent. Över 40 procent av vindkraftverken finns i norra Österbotten.

Nyhetsbild
Lokalt

Yle: Infekterat i Solf församling – gammal konflikt säger förra kyrkoherden

SOLF Anställda och kyrkoherden har inte kommit överens i Solf församling. Onödigt gå till Yle med gammal konflikt, tycker tidigare kyrkoherden om bråket.

Nyhetsbild
Kultur

En av Sveriges mest hyllade hårdrockgrupper spelar i Vasa

Sångerskan Johanna Sadonis har kallats "en av den samtida rockscenens starkast lysande stjärnor". Hennes band Lucifer har konsert i Vasa på fredag.

Nyhetsbild
Inrikes

Lohela: Jag stöder Liike Nyt och tänker rösta mot vårdreformen

Riksdagsledamot Maria Lohela (Blå) lämnar Blå framtid och ger sitt stöd till Liike Nyt. Men hon ställer inte upp i valet.

Mest läst senaste veckan