|

Många vill utvinna litium

Gruvbolaget Keliber planerar starta utvinning av litium i Kaustby och Ullava. Avsikten är att producera 6000 ton litiumkarbonat per år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Företagets förbehållsanmälan har godkänts av Säkerhets- och kemikalieverket Tukes, som också har godkänt Cullen Finland Abs förbehållsanmälan. Cullen Finland är en del av det australiensiska bolaget Cullen Resources Limited. Finland har faktiskt Europas största förekomst av litium och speciellt norra Österbotten. Fyndigheter finns i Kaustby, Kronoby och i Karlebytrakten. Ett förbehåll innebär att ett företag har rätt att leta malm och mineraler i ett område. Men om man sedan gör fyndigheter så måste man söka om lov att provgräva innan man kan söka om gruvtillstånd.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan