|

Niinistö: EU är ändå inte evig

President Sauli Niinistö. Zoom
Foto: Lehtikuva

President Sauli Niinistö.

Brexit är ett allvarligt budskap om att EU ändå inte är evig trots att man redan vant sig vid unionen, säger president Sauli Niinistö.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han träffade journalister på sitt landskapsbesök i Puumala i dag. Niinistö säger att Storbritannien i framtiden kan stärka sin roll via Nato. Landet har inte varit särskilt intresserat av europeisk säkerhets- och utrikespolitik, säger han. Han säger att också att brexits inverkan på börser och valutamarknader kan ha varit överdimensionerade. Han hoppas att marknaden snart ska normaliseras. När Rysslands president Vladimir Putin besöker Finland på fredag tänker Niinistö tala om brexit, relationerna mellan Turkiet och Ryssland och situationen i Ukraina. Niinistö fick också frågan om Finland tänker be om ursäkt för att talmannen för den ryska duman Sergej Narysjkin inte fick resa till OSSE-mötet i Helsingfors förra året med anledning av EU-sanktionerna. Narysjkin har krävt en offentlig ursäkt av Finland. – Vi talade ut om fallet med Putin redan förra året, svarade Niinistö.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan