|

Kikkenspelare avstängd resten av säsongen

NyhetsbildZoom
Fotboll. Foto: Arkiv
Den spelare i Kaskö IK som gav sig på en domare efter en match har fått sitt straff av bolldistriktet. Händelsen leder också till ett nytt påbud från distriktet: under en fotbollsmatch ska domarna prata svenska, finska eller engelska.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spelaren som efter en division 4-match i Kaskö tog tag i halsen på en assisterande domare för några veckor sedan, är avstängd till och med den sista september. I praktiken alltså resten av säsongen.

Fotbollsförbundets träningschef inom Vasadistriktet, Mikael Westerback, beskriver straffet som medelhårt jämfört med normen i övriga landet.

–?På vissa ställen kan det kanske ha blivit ett år, säger han.

Spelaren uppger att den assisterande domaren förolämpat honom, och i kombination med att "huvudet var varmt" efter matchen tog ilskan överhanden. Spelaren anser att straffet är för hårt, och uppger att föreningen kommer att överklaga domen.

–?Det jag gjorde var fel, jag rörde honom. Men jag grep bara om halsen i två sekunder, jag klämde inte ens åt. Han startade det hela, och får inget straff, säger han.

Mikael Westerback säger att ingen från föreningen styrkt de uppgifterna, och att det inte finns planer på att utreda domarens agerande vidare i detta fall.

Men som en direkt följd av händelsen kommer Bollförbundet nu att gå ut med påbudet att domarna ska prata svenska, finska eller engelska på fotbollsmatcher. Det är något som Kaskö IK nu också begärt.

Spelaren och domaren pratade bosniska/kroatiska sinsemellan, och flertalet av de närvarande förstod inte vad som sades.

Andra läser just nu
|

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

Nyhetsbild
Foto: Eva-Stina Kjellman
Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan