|

Kikkenspelare avstängd resten av säsongen

NyhetsbildZoom
Fotboll. Foto: Arkiv
Den spelare i Kaskö IK som gav sig på en domare efter en match har fått sitt straff av bolldistriktet. Händelsen leder också till ett nytt påbud från distriktet: under en fotbollsmatch ska domarna prata svenska, finska eller engelska.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spelaren som efter en division 4-match i Kaskö tog tag i halsen på en assisterande domare för några veckor sedan, är avstängd till och med den sista september. I praktiken alltså resten av säsongen.

Fotbollsförbundets träningschef inom Vasadistriktet, Mikael Westerback, beskriver straffet som medelhårt jämfört med normen i övriga landet.

–?På vissa ställen kan det kanske ha blivit ett år, säger han.

Spelaren uppger att den assisterande domaren förolämpat honom, och i kombination med att "huvudet var varmt" efter matchen tog ilskan överhanden. Spelaren anser att straffet är för hårt, och uppger att föreningen kommer att överklaga domen.

–?Det jag gjorde var fel, jag rörde honom. Men jag grep bara om halsen i två sekunder, jag klämde inte ens åt. Han startade det hela, och får inget straff, säger han.

Mikael Westerback säger att ingen från föreningen styrkt de uppgifterna, och att det inte finns planer på att utreda domarens agerande vidare i detta fall.

Men som en direkt följd av händelsen kommer Bollförbundet nu att gå ut med påbudet att domarna ska prata svenska, finska eller engelska på fotbollsmatcher. Det är något som Kaskö IK nu också begärt.

Spelaren och domaren pratade bosniska/kroatiska sinsemellan, och flertalet av de närvarande förstod inte vad som sades.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa sjukvårdsdistrikt reser till Australien för 15 600 euro

VASA I oktober åker fyra representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt till Australien för att delta i en kongress. Totalt kostar resan drygt 15 000 euro.

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nästa år bygger Northvolt batterier i Västerås – flera hundra får jobb

Det ser inte så ut i dag, men om ungefär ett år produceras de första battericellerna i Northvolt Labs i Västerås. En del av dem som ska jobba där är redan anställda.

Mest läst senaste veckan