Spelaren som efter en division 4-match i Kaskö tog tag i halsen på en assisterande domare för några veckor sedan, är avstängd till och med den sista september. I praktiken alltså resten av säsongen.

Fotbollsförbundets träningschef inom Vasadistriktet, Mikael Westerback, beskriver straffet som medelhårt jämfört med normen i övriga landet.

–?På vissa ställen kan det kanske ha blivit ett år, säger han.

Spelaren uppger att den assisterande domaren förolämpat honom, och i kombination med att "huvudet var varmt" efter matchen tog ilskan överhanden. Spelaren anser att straffet är för hårt, och uppger att föreningen kommer att överklaga domen.

–?Det jag gjorde var fel, jag rörde honom. Men jag grep bara om halsen i två sekunder, jag klämde inte ens åt. Han startade det hela, och får inget straff, säger han.

Mikael Westerback säger att ingen från föreningen styrkt de uppgifterna, och att det inte finns planer på att utreda domarens agerande vidare i detta fall.

Men som en direkt följd av händelsen kommer Bollförbundet nu att gå ut med påbudet att domarna ska prata svenska, finska eller engelska på fotbollsmatcher. Det är något som Kaskö IK nu också begärt.

Spelaren och domaren pratade bosniska/kroatiska sinsemellan, och flertalet av de närvarande förstod inte vad som sades.