|

Författaren och arkitekten Arne Nevanlinna är död

NyhetsbildZoom
Arne Nevanlinna. Foto: Jarno Mela
Författaren och arkitekten Arne Nevanlinna avled i Helsingfors på söndagen i sviterna efter en hjärtinfarkt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nevanlinna blev 91 år gammal. Hans son Tuomas Nevanlinna bekräftar uppgiften om hans död för FNB.

Nevanlinna föddes i Helsingfors i juni 1925. Han utbildade sig till arkitekt och var också professor i arkitektur.

Sedan 1992 verkade han som fri författare och skrev sammanlagt 15 böcker. Hans roman Marie var kandidat till Finlandiapriset 2008.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Cyberskurkar stjäl kundlistor, ritningar och affärsplaner för flera miljarder euro per år

Finlands Näringsliv (EK) varnar för cyberattacker som snuvar allt fler företag på affärshemligheter. De ekonomiska förlusterna av dessa cyberattacker uppgår till miljardbelopp i Finland.

Sport

Hermes föll på slutrakan

Ishockey Hermes hade länge 2-2 borta mot regerande mästarna KeuPa HT, men föll på slutrakan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen svarar på JO-klagan om vargen: Vi gjorde inget fel

VÖRÅ Polisen anser inte att de gjorde något fel när de lät bli att avliva vargen som rörde sig på en gårdsplan i Kimo i maj. Så svarar man på JO-klagomålet som Vöråstyrelsen lämnade in i somras.

Nyhetsbild
Lokalt

Initiativ tas till en landsförsamling i Pedersöre

PEDERSÖRE Nästa veckas onsdag tar församlingsråden i Pedersöre, Esse och Purmo ställning till en fusion av de tre församlingarna. Efter det går troligen ett initiativ i frågan vidare till Borgå domkapitel.

Mest läst senaste veckan