|

Sipilä till Yle: Medvedev till Finland i år

Statsminister Juha Sipilä(C). Zoom
Foto: AFP / Lehtikuva

Statsminister Juha Sipilä(C).

Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev kommer på besök till Finland före årsskiftet, bekräftade statsminister Juha Sipilä (C) vid Statsministerns frågetimme i Yle på söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sipilä sade att man redan tidigare har kommit överens om att Medvedev ska komma till Finland i år och att man vill hålla fast vid det. Datum för besöket har ännu inte slagits fast. Sipilä träffade Medvedev i S:t Petersburg i januari och bjöd honom till Finland då. I samma radiointervju tangerade Sipilä också krigsövningarna med Nato, och sade att de åtminstone inte kommer att öka. Han sade att Finland måste vara noga med att den militära alliansfriheten också syns i de gemensamma manövrarna. Däremot ansåg han inte att övningarna behöver vara färre nästa år för att blidka Ryssland.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan