|

Fotbollspodden 47: Jarotränaren tonar ner Heames-effekten

NyhetsbildZoom
Jaros succétränare gästar ÖT:s fotbollspodd denna vecka. Foto: Jonas Brunnström
Efter fem raka Jarosegrar talar stora delar av Jakobstadsregionen om Kristian Heames-effekten, men själv faller Jarotränaren inte in i den kören.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag fortsätter att prata om nästa match. Nu är det Haka på söndag som gäller. Det ser jag fram emot efter det härliga stödet mot TPS senast, säger Heames.

Med fem raka segrar måste Jarotränaren känna medvinden i ryggen. Men Heames vägrar låta tankarna flyga i väg.

– En fotbollstränare är aldrig så bra som folk tror efter fem raka vinster, men inte heller så dålig som han anses vara efter fem raka förluster.I ÖT:s första podcast på engelska talar Heames oss genom den första månaden i Jaro och hur han har vänta på den negativa trenden. När det handlar om att få ihop laget som en enhet är mycket är hämtat från hans från hans tidigare erfarenheter av de fotbollsskolor med juniorer som han har lett. Till exempel att laget värmer upp och ner tillsammans och äter tillsammans. Det går heller inte för sig att alla utländska spelare sitter vid ett bord, utan alla ska mixa med alla.

Inför söndagens viktiga hemmamatch mot Haka verkar alla spelare förutom den ljumskskadade Jonas Emet och avstängda Walter Moore vara tillgängliga. Hassoma Bino Bamba och Oskar Sandström repar sig i snabb takt.

– Seth Paintsil förväntar jag mig mycket av på söndag. Därför spelar han heller inte med JBK på onsdag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Flera julkonserter redan slutsålda: "I år har vi tagit bort pausen"

På fyra orter är biljetterna till Årets stora julkonsert redan slutsålda. Turnén drar igång på måndag och når Österbotten i slutet av november.

Nyhetsbild
Lokalt

Få nackdelar med att bygga i trä – Arkitekt: "Lokalt, hållbart och underbart"

En ny trend inom byggnads- och arkitektbranschen håller på att kulminera, nämligen att bygga större byggnader i trä. Vasaarkitekten Johan Ångerman ser nästan enbart fördelar med att bygga med naturens material.

Nyhetsbild
Lokalt

Stort kulturhus byggs i Skellefteå – vill skapa levande stadskärna

SKELLEFTEÅ Ett nytt kulturhus håller på att resa sig i Skellefteå i Sverige. Inte helt olikt Wasa station vill man skapa attraktionskraft och ett stöd för besöksnäringen i regionen.

Mest läst senaste veckan