|

Fotbollspodden 47: Jarotränaren tonar ner Heames-effekten

NyhetsbildZoom
Jaros succétränare gästar ÖT:s fotbollspodd denna vecka. Foto: Jonas Brunnström
Efter fem raka Jarosegrar talar stora delar av Jakobstadsregionen om Kristian Heames-effekten, men själv faller Jarotränaren inte in i den kören.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag fortsätter att prata om nästa match. Nu är det Haka på söndag som gäller. Det ser jag fram emot efter det härliga stödet mot TPS senast, säger Heames.

Med fem raka segrar måste Jarotränaren känna medvinden i ryggen. Men Heames vägrar låta tankarna flyga i väg.

– En fotbollstränare är aldrig så bra som folk tror efter fem raka vinster, men inte heller så dålig som han anses vara efter fem raka förluster.I ÖT:s första podcast på engelska talar Heames oss genom den första månaden i Jaro och hur han har vänta på den negativa trenden. När det handlar om att få ihop laget som en enhet är mycket är hämtat från hans från hans tidigare erfarenheter av de fotbollsskolor med juniorer som han har lett. Till exempel att laget värmer upp och ner tillsammans och äter tillsammans. Det går heller inte för sig att alla utländska spelare sitter vid ett bord, utan alla ska mixa med alla.

Inför söndagens viktiga hemmamatch mot Haka verkar alla spelare förutom den ljumskskadade Jonas Emet och avstängda Walter Moore vara tillgängliga. Hassoma Bino Bamba och Oskar Sandström repar sig i snabb takt.

– Seth Paintsil förväntar jag mig mycket av på söndag. Därför spelar han heller inte med JBK på onsdag.

Kommentarer
|

Efter hjärtinfarkten – Casillas tar plats i Portos ledarstab

Nyhetsbild
Iker Casillas får nytt uppdrag i Porto. Foto: Luis Vieira/AP/TT
Spanska Porto-målvakten Iker Casillas, som drabbades av en hjärtinfarkt under en träning med laget i början av maj, ansluter till klubbens ledarstab.

Mest läst senaste veckan