|

Fotbollspodden 47: Jarotränaren tonar ner Heames-effekten

Jaros succétränare gästar ÖT:s fotbollspodd denna vecka. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Jaros succétränare gästar ÖT:s fotbollspodd denna vecka.

Efter fem raka Jarosegrar talar stora delar av Jakobstadsregionen om Kristian Heames-effekten, men själv faller Jarotränaren inte in i den kören.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Jag fortsätter att prata om nästa match. Nu är det Haka på söndag som gäller. Det ser jag fram emot efter det härliga stödet mot TPS senast, säger Heames.

Med fem raka segrar måste Jarotränaren känna medvinden i ryggen. Men Heames vägrar låta tankarna flyga i väg.

– En fotbollstränare är aldrig så bra som folk tror efter fem raka vinster, men inte heller så dålig som han anses vara efter fem raka förluster.


Annons
I ÖT:s första podcast på engelska talar Heames oss genom den första månaden i Jaro och hur han har vänta på den negativa trenden. När det handlar om att få ihop laget som en enhet är mycket är hämtat från hans från hans tidigare erfarenheter av de fotbollsskolor med juniorer som han har lett. Till exempel att laget värmer upp och ner tillsammans och äter tillsammans. Det går heller inte för sig att alla utländska spelare sitter vid ett bord, utan alla ska mixa med alla.

Inför söndagens viktiga hemmamatch mot Haka verkar alla spelare förutom den ljumskskadade Jonas Emet och avstängda Walter Moore vara tillgängliga. Hassoma Bino Bamba och Oskar Sandström repar sig i snabb takt.

– Seth Paintsil förväntar jag mig mycket av på söndag. Därför spelar han heller inte med JBK på onsdag.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VPS tidigare assisterande tränare tar över taktpinnen i IF Gnistan: "Han har en realistisk bild av finsk fotboll"

Sebastian Strandvall firar sitt mål mot FC Inter i ligapremiären 2018 genom att ge den assisterande tränaren Ricardo Duarte en high five.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

Sebastian Strandvall firar sitt mål mot FC Inter i ligapremiären 2018 genom att ge den assisterande tränaren Ricardo Duarte en high five.

Portugisen Ricardo Duarte var assisterande tränare i VPS säsongen 2018. Nu tar han över som chefstränare i division 1-laget IF Gnistan, som sparkade Roberto Nuccio så sent som igår.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan