|

Går för balans och hälsa på Vargberget

NyhetsbildZoom
Nils Westerholm utmanar sin balans genom att gå runt koner med en tennisboll på en sked. Foto: Sofia Mickelsson
– Håll igång och sitt inte så mycket framför datorn, då hålls man frisk, säger Nils Westerholm från Kåtnäs i Närpes. Han är en av deltagarna i Gåfesten som pågår på Vargberget i Närpes på lördagseftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På programmet står bland annat tipspromenad, musik och balansbana. Gåkampen är en motionskampanj där finländarna utmanas att under tio veckor tillsammans vandra sammanlagt fem miljoner kilometer. Förutom motion vill kampanjen väcka medvetenhet om Östersjöns hälsotillstånd. Virtuellt promenerar man runt Östersjön. Under Gåfesten i Närpes på lördagen befann man sig på den femte etappen mellan Klaipeda i Litauen och Gdansk i Polen. Bakom Gåkampen, som startade den 10 september, står flera finlandssvenska organisationer såsom Finlands svenska idrott, marthaförbundet, Hem och skola, Svenska pensionärsförbundet och Folkhälsan.

Kommentarer
|

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

Nyhetsbild
Tack vare Jordens atmosfär blir månen inte helt svart under den totala månförmörkelsen, utan mörkröd. Foto: Arkiv
En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!

Nyhetsbild
Lokalt

Plankorsning i Yxpila ska göras säkrare

KARLEBY Trafikverket satsar 28 miljoner euro på att göra plankorsningar i hela landet säkrare. Yxpila i Karleby är med i åtgärdsprogrammet.

Nyhetsbild
Lokalt

Angelica nära frontalkrock vid Edsevökorsningen – "Löser sig med fjärde ramp"

PEDERSÖRE När Angelica Hellman tog avfarten från Riksåttan hem mot Lappfors var hon inte beredd på att möta en lastbil i samma fil. Vissa får köra motströms i rampen, enligt trafikplaneraren.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan