|

"Jag är demisexuell"

Cajsa Sundqvist kommer från Korsholm och studerar till barnträdgårdslärare i Jakobstad. Zoom
Foto: Privat

Cajsa Sundqvist kommer från Korsholm och studerar till barnträdgårdslärare i Jakobstad.

Korsholmaren Cajsa Sundqvists blogginlägg blev uppmärksammat av Expressen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

19-åriga Cajsa Sundqvist från Korsholm, bosatt i Jakobstad, skrev på sin blogg om att hon äntligen hittat namnet på sin sexuella läggning.

– Jag bläddrade på Instagram bland bilder från olika hbtq-konton jag följer och läste om demisexualitet. Jag kände igen mig och började forska vidare.

I sitt blogginlägg skriver hon:

"Att vara demisexuell innebär då att man inte kan känna sexuell attraktion gentemot någon innan man känner dem. Detta innebär att kärlek vid första ögonkastet, one night stands och flörtande aldrig inträffar från min sida."

Annons
–Jag har alltid känt mig annorlunda, att jag inte är heterosexuell och känt att jag inte passar in i normen.

Därför är begrepp för olika sexuella minoriteter viktiga, menar Sundqvist.

– För den som känt sig annorlunda hela sitt liv är det skönt att det finns ett namn där man passar in. Det gör också att jag kan lära känna mig själv bättre. Att namnge olika sexuella minoriteter är att visa att alla är olika men lika mycket värda.

Sundqvist har fått mycket stor uppmärksamhet för sitt inlägg, både negativ och positiv och flera har kommenterat på hennes blogg.

– Jag har också fått privata meddelanden från sådana som skriver att de känner igen sig och sådana som inte visste att det fanns men att de känner likadant.

Också Expressen har gjort en artikel om Sundqvist och hennes sexuella läggning.
– Jag trodde aldrig att mitt blogginlägg skulle få sådan uppmärksamhet när jag satt och skrev i min lilla lägenhet i Jakobstad.

I artikeln förklarar hon att hon inte känner sexuell attraktion till någon enbart på grund av deras utseende, utan måste lära känna personen först.

Demisexualitet är besläktat med asexualitet, men demisexuella vill och kan inkludera andra i sin sexualitet. Det vill inte asexuella.

Vill du läsa mer om demisexualitet kan du göra det här.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Jaro U23-spelare tränar med JBK: Ny meriterad matchtränare

Isak Löv är en av de JBK-spelare som också kan bli aktuell för Jaro U23. Här driver Löv med bollen, medan Samuel Frilund i GBK jagar honom.
Foto: Fredrik Aaltonen/Arkiv

Isak Löv är en av de JBK-spelare som också kan bli aktuell för Jaro U23. Här driver Löv med bollen, medan Samuel Frilund i GBK jagar honom.

JBK är allt mera integrerat med Jaro i division 1, Jaro U23 i division 4 och B-juniorerna i division 1.  I år höjs profilen på Jaro U23 och Jaros tidigare tränare blir matchcoach.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan