19-åriga Cajsa Sundqvist från Korsholm, bosatt i Jakobstad, skrev på sin blogg om att hon äntligen hittat namnet på sin sexuella läggning.

– Jag bläddrade på Instagram bland bilder från olika hbtq-konton jag följer och läste om demisexualitet. Jag kände igen mig och började forska vidare.

I sitt blogginlägg skriver hon:

"Att vara demisexuell innebär då att man inte kan känna sexuell attraktion gentemot någon innan man känner dem. Detta innebär att kärlek vid första ögonkastet, one night stands och flörtande aldrig inträffar från min sida."

–Jag har alltid känt mig annorlunda, att jag inte är heterosexuell och känt att jag inte passar in i normen.

Därför är begrepp för olika sexuella minoriteter viktiga, menar Sundqvist.

– För den som känt sig annorlunda hela sitt liv är det skönt att det finns ett namn där man passar in. Det gör också att jag kan lära känna mig själv bättre. Att namnge olika sexuella minoriteter är att visa att alla är olika men lika mycket värda.

Sundqvist har fått mycket stor uppmärksamhet för sitt inlägg, både negativ och positiv och flera har kommenterat på hennes blogg.

– Jag har också fått privata meddelanden från sådana som skriver att de känner igen sig och sådana som inte visste att det fanns men att de känner likadant.

Också Expressen har gjort en artikel om Sundqvist och hennes sexuella läggning.
– Jag trodde aldrig att mitt blogginlägg skulle få sådan uppmärksamhet när jag satt och skrev i min lilla lägenhet i Jakobstad.

I artikeln förklarar hon att hon inte känner sexuell attraktion till någon enbart på grund av deras utseende, utan måste lära känna personen först.

Demisexualitet är besläktat med asexualitet, men demisexuella vill och kan inkludera andra i sin sexualitet. Det vill inte asexuella.

Vill du läsa mer om demisexualitet kan du göra det här.