|

Fotbollspodden 54: Simon Skrabb

NyhetsbildZoom
Sören Bäck intervjuar Simon Skrabb. Foto: Jonas Brunnström
Trots sin ödmjuka framtoning har Simon Skrabb varit något av rubrikernas man i Sverige med allt från skorpionmål till alla transferspekulationer. I denna podd talar han om vägen från Rådmansgärdet till A-landslaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Även om Simon Skrabb fyller 22 år först den 19 januari är han redan en erfaren spelare med 136 seriematcher på högsta serienivån i Finland och Sverige. Han valdes 2011 till årets mest lovande pojkspelare i Finland och förutom alla pojklandskamper har Skrabb även spelat i 14 U21-matcher samt gjort sin A-landslagsdebut.

Tekniken var i skick redan då Skrabb lämnade Jaro efter säsongen 2013, men uthålligheten har han däremot förbättrat radikalt.

– Man springer mera i Sverige än i Finland. Det gäller att ta nästa steg i sin utveckling och orka vara i gång i 90 minuter, säger Skrabb.

– Jag brukar ligga i toppen när vi testar uthålligheten som har vuxit fram som en styrka vid sidan om vänsterfoten, tekniken och passningarna.

För Norrköpings del blir premiären en riktig publikmatch när Hammarby kommer på besök. I den andra omgången väntar bortamatch mot en av klubbarna som var mycket intresserade av Skrabbs tjänster, det vill säga Östersund. Utgångsläget är att Skrabb ska spela som en av två anfallare i Norrköping.

– Jag har spelat mina bästa matcher som anfallare centralt med mera spelare omkring mig än om jag är på kanten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan