|

Fotbollspodden 54: Simon Skrabb

NyhetsbildZoom
Sören Bäck intervjuar Simon Skrabb. Foto: Jonas Brunnström
Trots sin ödmjuka framtoning har Simon Skrabb varit något av rubrikernas man i Sverige med allt från skorpionmål till alla transferspekulationer. I denna podd talar han om vägen från Rådmansgärdet till A-landslaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Även om Simon Skrabb fyller 22 år först den 19 januari är han redan en erfaren spelare med 136 seriematcher på högsta serienivån i Finland och Sverige. Han valdes 2011 till årets mest lovande pojkspelare i Finland och förutom alla pojklandskamper har Skrabb även spelat i 14 U21-matcher samt gjort sin A-landslagsdebut.

Tekniken var i skick redan då Skrabb lämnade Jaro efter säsongen 2013, men uthålligheten har han däremot förbättrat radikalt.

– Man springer mera i Sverige än i Finland. Det gäller att ta nästa steg i sin utveckling och orka vara i gång i 90 minuter, säger Skrabb.

– Jag brukar ligga i toppen när vi testar uthålligheten som har vuxit fram som en styrka vid sidan om vänsterfoten, tekniken och passningarna.

För Norrköpings del blir premiären en riktig publikmatch när Hammarby kommer på besök. I den andra omgången väntar bortamatch mot en av klubbarna som var mycket intresserade av Skrabbs tjänster, det vill säga Östersund. Utgångsläget är att Skrabb ska spela som en av två anfallare i Norrköping.

– Jag har spelat mina bästa matcher som anfallare centralt med mera spelare omkring mig än om jag är på kanten.

Kommentarer
|

Flera Jarospelare på väg tillbaka

Nyhetsbild
Luis Robles i Jaro försöker nå bollen, medan Ardian Kovaqi försöker täcka den i matchen mot TPV. Mycket tyder på att Robles börjar från bänken mot AC Kajaani. Foto: Glenn Hägg/Arkiv
Jaro har flera spelare på vägg tillbaka inför söndagens hemmamatch mot AC Kajaani, men det ser ut att bli bara en ändring startelvan.

Mest läst senaste veckan