|

Fotbollspodden 54: Simon Skrabb

NyhetsbildZoom
Sören Bäck intervjuar Simon Skrabb. Foto: Jonas Brunnström
Trots sin ödmjuka framtoning har Simon Skrabb varit något av rubrikernas man i Sverige med allt från skorpionmål till alla transferspekulationer. I denna podd talar han om vägen från Rådmansgärdet till A-landslaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Även om Simon Skrabb fyller 22 år först den 19 januari är han redan en erfaren spelare med 136 seriematcher på högsta serienivån i Finland och Sverige. Han valdes 2011 till årets mest lovande pojkspelare i Finland och förutom alla pojklandskamper har Skrabb även spelat i 14 U21-matcher samt gjort sin A-landslagsdebut.

Tekniken var i skick redan då Skrabb lämnade Jaro efter säsongen 2013, men uthålligheten har han däremot förbättrat radikalt.

– Man springer mera i Sverige än i Finland. Det gäller att ta nästa steg i sin utveckling och orka vara i gång i 90 minuter, säger Skrabb.

– Jag brukar ligga i toppen när vi testar uthålligheten som har vuxit fram som en styrka vid sidan om vänsterfoten, tekniken och passningarna.

För Norrköpings del blir premiären en riktig publikmatch när Hammarby kommer på besök. I den andra omgången väntar bortamatch mot en av klubbarna som var mycket intresserade av Skrabbs tjänster, det vill säga Östersund. Utgångsläget är att Skrabb ska spela som en av två anfallare i Norrköping.

– Jag har spelat mina bästa matcher som anfallare centralt med mera spelare omkring mig än om jag är på kanten.

Kommentarer

Blue Fox tappade tvåmålsledning

Nyhetsbild
Tanja Rintamäenpää gör här 1-0-målet för Blue Fox mot Loisto i damettan. Foto: Markku Jokela
Duon Tanja Rintamäenpää (Susanna Österman) visade vägen för Blue Fox mot Loisto i damettan genom att göra matchens två första mål. Men det räckte inte enda fram då hemmalaget förlorade med 2-3 (1-0, 1-1, 0-1) efter att man förlorat straffslagen med 3-4.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan