|

Fotbollspodden 54: Simon Skrabb

Sören Bäck intervjuar Simon Skrabb. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Sören Bäck intervjuar Simon Skrabb.

Trots sin ödmjuka framtoning har Simon Skrabb varit något av rubrikernas man i Sverige med allt från skorpionmål till alla transferspekulationer. I denna podd talar han om vägen från Rådmansgärdet till A-landslaget.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Även om Simon Skrabb fyller 22 år först den 19 januari är han redan en erfaren spelare med 136 seriematcher på högsta serienivån i Finland och Sverige. Han valdes 2011 till årets mest lovande pojkspelare i Finland och förutom alla pojklandskamper har Skrabb även spelat i 14 U21-matcher samt gjort sin A-landslagsdebut.

Tekniken var i skick redan då Skrabb lämnade Jaro efter säsongen 2013, men uthålligheten har han däremot förbättrat radikalt.

– Man springer mera i Sverige än i Finland. Det gäller att ta nästa steg i sin utveckling och orka vara i gång i 90 minuter, säger Skrabb.

– Jag brukar ligga i toppen när vi testar uthålligheten som har vuxit fram som en styrka vid sidan om vänsterfoten, tekniken och passningarna.

Annons
För Norrköpings del blir premiären en riktig publikmatch när Hammarby kommer på besök. I den andra omgången väntar bortamatch mot en av klubbarna som var mycket intresserade av Skrabbs tjänster, det vill säga Östersund. Utgångsläget är att Skrabb ska spela som en av två anfallare i Norrköping.

– Jag har spelat mina bästa matcher som anfallare centralt med mera spelare omkring mig än om jag är på kanten.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VPS ordförande utesluter inte att säsongen ställs in helt: "Vi står inför svåra beslut"

VPS styrelseordförande Riku Asukas konstaterar att situationen är både svår och oviss.
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

VPS styrelseordförande Riku Asukas konstaterar att situationen är både svår och oviss.

Inflödet till kassan sinar samtidigt som en del löpande kostnader inte försvinner. Och verksamheten står stilla då ingen med säkerhet vet när säsongen börjar. "Får se om det alls blir någon säsong", säger VPS styrelseordförande Riku Asukas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan