|

Trump grundar kommission för påstått valfusk

USA:s president Donald Trump meddelade på söndagen att han grundar en kommission som ska utreda det massiva valfusk som han sagt att han misstänker förekom i presidentvalet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kommissionen ska ledas av hans vicepresident Mike Pence.

Det har inte kommit fram några belägg för att det påstådda fusket skulle ha ägt rum. Inte heller presidenten själv eller Vita huset har lagt fram några bevis på det.

Trump räknade på nytt upp olika sätt för hur fusket enligt honom skulle ha kunnat gå till. Han sade att en del väljare har röstat i två delstater och att personer som vistas olagligt i landet har röstat.

– Det är mycket illa, sade Trump i en intervju för Fox.

Annons
Han har tidigare sagt sig misstänka att det var olagliga röster som gjorde att Demokraternas kandidat Hillary Clinton fick flest röster i valet. Clinton fick ungefär 2,9 miljoner fler röster än Trump, men på grund av USA:s valsystem med delstater och elektorer vann han.

Flera demokrater har påpekat att Trump inte har några belägg för sitt påstående. Också Trumps egen advokat har tidigare sagt att det inte finns några bevis på fusk.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande