|

Mäkäräinen håller förstaplatsen i jaktstartscupen

NyhetsbildZoom
Kaisa Mäkäräinen. Foto: Heikki Saukkomaa
Kaisa Mäkäräinen vill inte ge upp tätplatsen i jakstartscupen i världscupen i skidskytte. Hon fortsätter att hålla fast vid den röda ledarvästen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I lördagens 10 kilometers jaktstart kom Mäkäräinen tvåa när världscupen fortsatte på den kommande vinter-OS-orten Pyeongchang. Mäkäräinen bommade två skott på de fyra skjutstationerna medan vinnaren, tyskan Laura Dahlmeier klarade skyttet prickfritt.

Dahlmeier, som vann för femte gången i rad i världscupen, var överlägsen, hon var 1.12,6 minuter före Mäkäräinen i mål.

Mäkäräinen missade de två måltavlorna i det första stående skyttet. Hon var drygt sex sekunder före trean Anais Bescond.

Andraplatsen säkrade Mäkäräinen i vanlig ordning med sin snabba längdåkning, efter sista skyttet var hon ännu en sekund efter fransyskan.

– Även i dag torkade snön och var betydligt snabbare än när vi testade skidorna. Jag lyckades ändå bedöma läget under testningen och redskapen var helt konkurrenskraftiga, sade Mäkäräinen i Skidskytteförbundets pressmeddelande.

Hon har tävlat i Pyeongchang tidigare bland annat i VM 2009.

– För-OS har varit bra lektioner för oss och arrangörerna med tanke på nästa år, sade Mäkäräinen.

Pyeongchang arrangerar vinter-OS nästa vinter.

Lördagens pallplacering är hennes 69:e i världscupen. Hon har vunnit 21 gånger, kommit tvåa 26 gånger och trea 22 gånger.

Nästan 50 000 euro i jaktstartscupen

Mäkäräinen, som vann en jaktstart senast i tyska Ruhpolding i januari, har tagit cirka 47 500 euro i prispengar i säsongens sju jaktstarter hittills.

Ledaren i totala världscupen, Dahlmeier, knappade in på Mäkäräinens ledning till nio poäng. Två jaktstartstävlingar återstår och fem totalt i världscupen.

Mäkäräinen är trea i totala världscupen, hon är 38 poäng från tvåan Gabriela Koukalova från Tjeckien. Koukalova, som vann totala världscupen i fjol, kom åtta i lördagens tävling i Pyeongchang.

Mäkäräinen var den enda finländska damen i Sydkorea. Världscupen fortsätter för hennes del nästa helg på hemmaorten Kontiolax. Cupfinalen är på Holmenkollen i Oslo i mars.

Kommentarer

Byjigames avslutade skidsäsongen – 30 personer och en hund deltog

Nyhetsbild
Teletubbie (Niklas Sundström) drar tätt följt av Stefan Storvall. Foto: Annika Kukkola
Byjigames arrangerades för tredje året i rad av Ekorrens bil med Viljam Knif och Tommy Haglund i spetsen. Årets upplaga innehöll både rekord i antal deltagare samt i längd på skidspåret.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan