|

Chans att påverka vården

NyhetsbildZoom
Soite och Möcs. Foto: Markku Jokela
Soite grundar tre klientråd och nu startar jakten på frivilliga som kan ställa upp och få chans att påverka vården.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De tre klientråden kommer att ha olika inriktningar: Ett för barn- och familjetjänster, ett för personer i arbetsför ålder och ett för seniorer. Planen är att råden ska utses redan i vår.Syftet med klientråden är att kunna utveckla social- och hälsovården inom Soite enligt de tankar och förväntningar som finns bland medborgarna, att helt enkelt ge invånarna en chans att få vara med och påverka.

Alla som bor i Mellersta Österbotten kan ansöka om en plats. Det är Soites utvecklingsenhet som sköter det praktiska och som kommer att intervjua de sökande. Till varje råd väljs 12–15 medlemmar och det behövs personer i olika åldrar och livssituationer. Tanken är sedan att råden ska samlas sex gånger per år. Några mötesarvoden utlovas inte, men nog ersättning för resekostnader.

Ansökningstiden går ut den 24 mars. Ansökningsblanketter och mera information hittas här. Alla som lämnat sina kontaktuppgifter kommer att kontaktas.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan