|

Chans att påverka vården

NyhetsbildZoom
Soite och Möcs. Foto: Markku Jokela
Soite grundar tre klientråd och nu startar jakten på frivilliga som kan ställa upp och få chans att påverka vården.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De tre klientråden kommer att ha olika inriktningar: Ett för barn- och familjetjänster, ett för personer i arbetsför ålder och ett för seniorer. Planen är att råden ska utses redan i vår.Syftet med klientråden är att kunna utveckla social- och hälsovården inom Soite enligt de tankar och förväntningar som finns bland medborgarna, att helt enkelt ge invånarna en chans att få vara med och påverka.

Alla som bor i Mellersta Österbotten kan ansöka om en plats. Det är Soites utvecklingsenhet som sköter det praktiska och som kommer att intervjua de sökande. Till varje råd väljs 12–15 medlemmar och det behövs personer i olika åldrar och livssituationer. Tanken är sedan att råden ska samlas sex gånger per år. Några mötesarvoden utlovas inte, men nog ersättning för resekostnader.

Ansökningstiden går ut den 24 mars. Ansökningsblanketter och mera information hittas här. Alla som lämnat sina kontaktuppgifter kommer att kontaktas.

Kommentarer
|

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

Nyhetsbild
Tack vare Jordens atmosfär blir månen inte helt svart under den totala månförmörkelsen, utan mörkröd. Foto: Arkiv
En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!

Nyhetsbild
Lokalt

Plankorsning i Yxpila ska göras säkrare

KARLEBY Trafikverket satsar 28 miljoner euro på att göra plankorsningar i hela landet säkrare. Yxpila i Karleby är med i åtgärdsprogrammet.

Nyhetsbild
Lokalt

Angelica nära frontalkrock vid Edsevökorsningen – "Löser sig med fjärde ramp"

PEDERSÖRE När Angelica Hellman tog avfarten från Riksåttan hem mot Lappfors var hon inte beredd på att möta en lastbil i samma fil. Vissa får köra motströms i rampen, enligt trafikplaneraren.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan