|

Fotbollspodden 57: Cupfeber

NyhetsbildZoom
Fotbollspoddens Björn Bredbacka och Sören Bäck. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Jarotränaren Kristian Heames gör en förändring från matchen mot FC Jazz.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I det senaste avsnittet av fotbollspodden blir det uppsnack inför lördagens cupmatcher. Jaro möter Honka på hemmaplan medan KPV tar sig an Ilves på bortaplan.

Det blir förstås också en hel del om det som hänt i Jaro de senaste veckorna. 

Heames avslöjar elvan

Senare på kvällen, när podden redan var inspelad, avslöjade Jarotränaren Kristian Heames Jaros elva i lördagens kvartsfinal.

Nya mittbacken Pavle Milosavljevic går in bredvid Charalampos Chantzopoulos. Det innebär att Brock Messenger tar klivet ut som högerback medan Kevin Peth får finna sig i att börja på bänken.

I övrigt är det samma startelva som i 6–1 segern över Jazz. I truppen saknas bara Oskar Sandström och Jonas Emet.

Motståndaren Honka hade aviserat att de skulle träna i Tellus på fredagskvällen för att bekanta sig med underlaget. Men laget ändrade planerna och anländer till Jakobstad först på lördag.

– Det är både bra och dåligt för oss. Å ena sidan är det en fördel för oss om de inte är bekanta med hallen, å andra sidan hade det hjälpt om jag hade kunnat se dem träna på fredagskvällen, säger Hemaes.

Det lär bli trångt i Tellus på lördag. Max tusen personer får röra sig i hallen samtidigt vilket innebär en maximal publiksiffra på lite över 900 personer. Det innebär att det gamla publikrekordet på 986 som noterades i ligamatchen mot HJK 1997 ändå inte lever farligt.

Startelva: Öhberg,Messenger,Milosavljevic,Chantzopoulos,Moore,Niang, Kula,Kronholm, Larsson,Katidis,Eissele.


Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan