|

Fotbollspodden 57: Cupfeber

NyhetsbildZoom
Fotbollspoddens Björn Bredbacka och Sören Bäck. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Jarotränaren Kristian Heames gör en förändring från matchen mot FC Jazz.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I det senaste avsnittet av fotbollspodden blir det uppsnack inför lördagens cupmatcher. Jaro möter Honka på hemmaplan medan KPV tar sig an Ilves på bortaplan.

Det blir förstås också en hel del om det som hänt i Jaro de senaste veckorna. 

Heames avslöjar elvan

Senare på kvällen, när podden redan var inspelad, avslöjade Jarotränaren Kristian Heames Jaros elva i lördagens kvartsfinal.

Nya mittbacken Pavle Milosavljevic går in bredvid Charalampos Chantzopoulos. Det innebär att Brock Messenger tar klivet ut som högerback medan Kevin Peth får finna sig i att börja på bänken.

I övrigt är det samma startelva som i 6–1 segern över Jazz. I truppen saknas bara Oskar Sandström och Jonas Emet.

Motståndaren Honka hade aviserat att de skulle träna i Tellus på fredagskvällen för att bekanta sig med underlaget. Men laget ändrade planerna och anländer till Jakobstad först på lördag.

– Det är både bra och dåligt för oss. Å ena sidan är det en fördel för oss om de inte är bekanta med hallen, å andra sidan hade det hjälpt om jag hade kunnat se dem träna på fredagskvällen, säger Hemaes.

Det lär bli trångt i Tellus på lördag. Max tusen personer får röra sig i hallen samtidigt vilket innebär en maximal publiksiffra på lite över 900 personer. Det innebär att det gamla publikrekordet på 986 som noterades i ligamatchen mot HJK 1997 ändå inte lever farligt.

Startelva: Öhberg,Messenger,Milosavljevic,Chantzopoulos,Moore,Niang, Kula,Kronholm, Larsson,Katidis,Eissele.


Kommentarer
|

Efter hjärtinfarkten – Casillas tar plats i Portos ledarstab

Nyhetsbild
Iker Casillas får nytt uppdrag i Porto. Foto: Luis Vieira/AP/TT
Spanska Porto-målvakten Iker Casillas, som drabbades av en hjärtinfarkt under en träning med laget i början av maj, ansluter till klubbens ledarstab.

Mest läst senaste veckan