|

Vem blir störst i Larsmo?

NyhetsbildZoom
Larsmofullmäktige. Foto: Jonas Brunnström
I Larsmo står det mellan SFP och Kristdemokraterna. Och det är en jämn kamp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fram till i december vägde det jämnt i fullmäktige, men efter att Andreas Hjulfors bytte läger och anslöt sig till kristdemokraterna ändrades styrkeförhållandet: KD blev största partiet med 12 ledamöter mot SFP:s 10. Larsmo är faktiskt den enda kommunen i landet där KD har majoritet.

KD kom in i Larsmopolitiken på allvar redan 1996 och passerade Socialdemokraterna i valet 2000. 2012 blev partiet jämnstarkt med SFP.
Den stora frågan är alltså huruvida SFP lyckas ta in försprånget eller om KD drar ifrån ytterligare.

På personfronten blir det intressant att se hur mycket röster Andreas Hjulfors får efter sitt partibyte. KD-veteranen Sven Grankulla är inte med den här gången, men det är däremot Peter Östman. Inom SFP var Ulf Stenman förra valets röstmagnet.

Kristdemokraterna har lyckats bäst i kandidatnomineringen med 36 namn på sin lista, tätt följt av Svenska folkpartiet med 32. Socialdemokraterna har 14 namn och Centern ställer upp med två kandidater liksom för fyra år sedan.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan