|

Över ett ton snus fördes in i Finland

Snuset som beslagtogs av Tullen. Hasch till ett värde av 60 000 euro beslagtogs av Tullen.
1 300 kilo snus misstänks ha förts in olagligt från Sverige till Finland. Tullen har sedan hösten 2016 undersökt det omfattande fallet av snussmuggling.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tullen har också under förundersökningen beslagtagit cannabis till ett värde av cirka 60 000 euro av en av personerna som är misstänkt för smugglingen av snus.

Det var vid två olika tillfällen som Tullen i norra Finland beslagtog över 650 kilo snus. Tullen har också under förundersökningen utrett fem tidigare fall av snussmuggling där sammanlagt 680 kilo snus förts in i landet. Det olagligt införda snuset hade huvudsakligen sålts vidare i huvudstadsregionen.

Beloppet av undandragen skatt för snuset är över en halv miljon - 520 000 euro. Under förundersökningen har tre personer varit häktade som misstänkta för grovt skattebedrägeri och smuggling.

Förutom snussmugglingen har Tullen också undersökt ett misstänkt grovt narkotikabrott. Det var i början av år 2017 som Tullen i Kemi beslagtog nästan fyra kilo cannabis av typen hasch av en av personerna som är misstänkt för smugglingen av snus. Under Tullens förundersökning kom det fram att den misstänkte hade skaffat haschpartiet i Sverige och tänkte ta också narkotikapartiet till huvudstadsregionen för vidareförsäljning. Personen är häktad.

Värdet på det beslagtagna haschpartiet skulle i gatuhandeln ha varit cirka 60 000 euro.

Båda fallen har gått vidare till åtalsprövning vid åklagarämbetet i Lappland.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan