|

Erkin Halli stänger i Karleby

NyhetsbildZoom
I Karlebyaffären pågår som bäst slutförsäljning. Foto: Sonja Finholm
För tillfället pågår slutförsäljning i Erkin Hallis affär i Karleby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Företagaren lägger lapp på luckan i Karleby och satsar i stället på Jakobstad. Exakt hur länge butiken ännu är öppen kan företagaren Tiina Ylitalo inte säga, men speciellt länge blir det inte.

– Försäljningen är helt enkelt för svag, säger hon som orsak till att man tvingas tänka om.

Redan 2009 började Erkin Halli blicka norrut, men det dröjde till 2011 innan man hittade en lämplig affärsfastighet. Butiken öppnade våren 2011 och man hade stora förväntningar på handeln.

– Tyvärr gick det inte så bra som vi hade förväntat oss. Försäljningen i Karleby tog aldrig riktigt fart, säger Tiina Ylitalo.

Hon säger att konkurrensen i Karleby och på Heinolaområdet är tuff.

I Jakobstad är läget ett helt annat. Där börjar väggarna komma emot och det finns planer på en eventuell utvidgning.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan