|

Global marginalgren

NyhetsbildZoom
Elias Kuosmanen övar brottning. Foto: Markku Ulander
Brottning kräver massvis med träning, men ytterst få brottare blir rika på sina framgångar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Därmed har brottarna blivit både överraskade och intresserade av att en lite liknande gren –MMA där element av både brottning och boxning ingår – snabbt gått från noll till stora, globala ekonomiska framgångar.

– Vi har följt med och blivit lite förundrade, då brottare som inte riktigt klarat sig har bytt till MMA och tjänat tusenlappar. Då funderar man på vad vi gjort för fel inom brottningen, säger Elias Kuosmanen.

Han tror sig också ha svaret på sin egen fråga.

– Vi har en kultur av att vara jättetuffa, men tala tyst om det. Brottarna tränar hårt i sina egna salar, men ingen vet om det. Vi borde ta modell av vad som gjorts rätt inom MMA. Vi borde lägga ut videor på nätet och göra reklam för oss själva. Det är svårt för oss, men det är nutid. Här har vi hamnat rejält på efterkälken, säger Kuosmanen.

Han har själv övervägt att tävla i MMA.

– Men jag tror fortfarande på framgångar i brottning.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild
Lokalt

Nykarleby stads insats i servicehus till Komarov Arena är oklar

NYKARLEBY Om eller hur mycket staden ska gå in med i det servicehus som Nykarleby ishall Ab planerar intill Komarov Arenan är ännu oklart.

Mest läst senaste veckan