Grankulla IFK inledde matchen piggt, men det var KPV som gick till ledningen i den 22:a minuten efter att Sirbiladze hade kombinerat bra med Jaroshenko på den vänstra kanten och lade in en boll som Ahde styrde in framför mål.
I den 36:e minuten avancerade Jaroshenko ute till till och sköt i steget en elakt studsande boll i stolpen från cirka 20 meter. Tre minuter senare fick Meyer till ett skott mot mål efter en idiotisk passning inåt i banan av Timo Rauhala.

Milos Josimov gjorde 0-2 på en härlig frispark från cirka 30 meter i den 56:e minuten. Grankullas målvakt Toni Vuorinen trodde tydligen Josimov skulle ge ett inlägg, men i stället gjorde vänsterbacken sitt femte mål för säsongen.

Sirbiladze gjorde likaså säsongens femte mål när han i den 66:e minuten tog ner Rauhalas högerinlägg och sköt upp bollen i nättaket med den andra beröringen.

Tre minuter senare blir Tshibasu utvisad för sitt andra gula kort efter att domaren hade sett hans armbåge i Grankullaspelaren. Men då var Grankulla redan ett slaget lag och kunde inte utnyttja det numerära överläget. Det var snarare så att KPV var närmare 0-4 än Grankulla var en reducering. Grankulla ser ut att få det svårt att förnya seriekontraktet. Det är inte många andra lag förutom Jaro som bjuder på poäng, men med den form Jaro nu har hittat kan det bli svårt för Grankulla i Jakobstad söndagen den 3 september.

Om Tshibasu inte behövdes mot Grankulla kan han mycket väl behövas när TPS kommer till Karleby på söndag. Å andra sidan finns en fullgod ersättare på bänken i form av Sasa Savic.