|

Revisorer: Konkurs hotar Talvivaara

NyhetsbildZoom
Talvivaara Foto: Sari Gustafsson
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö uppger att bolaget gjorde en rörelseförlust på 2,2 miljoner euro under början av året.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö blev av med huvudparten av sina skulder i och med företagssaneringen i juni. Saneringen krympte skulderna från cirka 450 miljoner euro till 9,6 miljoner.

Talvivaara försöker som bäst utveckla ny affärsverksamhet, bland annat energiproduktion och återvinning av näringsämnen från kospillning.

Bolagets revisorer påpekar att koncernens tillgångar var 1,6 miljoner euro i slutet av juni och cirka 1 miljon i september.

– Moderbolaget har för närvarande ingen verksamhet som ger ett kassaflöde och det finansierar sin verksamhet med kassamedel. Om man inte klarar av att säkra ett tillräckligt stort kassaflöde kan man bli tvungen att söka moderbolaget i konkurs, sägs det i revisionsberättelsen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan