|

Värnpliktiga avråds från att röra sig ensam i uniform nattetid

Värnpliktiga har rekommenderats att undvika att röra sig ensamma i soldatuniform. Zoom
Foto: Lehtikuva

Värnpliktiga har rekommenderats att undvika att röra sig ensamma i soldatuniform.

Försvarsmaktens huvudstab har gett instruktioner om att man bör undvika att röra sig i militäruniform på egen hand efter mörkrets inbrott. Det skriver Länsi-Suomi, som uppger att de nya instruktionerna kom den här veckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Björneborgs brigads stabschef, överstelöjtnant Mika Holma bekräftar att huvudstabens instruktioner har getts, men han kommenterar inte orsaken till dem.

– Värnpliktiga har rekommenderats att undvika att röra sig ensamma i soldatuniform, i praktiken permissionsuniform, när det är mörkt. Samtidigt har man rekommenderar att de använder gemensamma permissionstransporter, säger Holma.

Lännen Media rapporterade i tisdags att mannen som knivhögg tio personer i Åbo för fyra veckor sedan ursprungligen hade tänkt attackera ett militärt mål. Suomen Kuvalehti bedömde i onsdags att man inom Försvarsmakten säkert har diskuterat en ändring av föreskrifterna om permissionsuniformerna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan