|

TMZ: Boxarlegenden LaMotta är död

Jake LaMotta var 95 år när han dog. Zoom
Foto: AFP/LEHTIKUVA /Theo Wargo

Jake LaMotta var 95 år när han dog.

Boxarlegenden Jake LaMotta har dött i en ålder av 95 år. Han dog i sviterna av lunginflammation, rapporterar nöjessajten TMZ.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Amerikanen LaMotta hörde till alla tiders mellanviktsboxare. Hans liv förevigades 1980 i filmen Tjuren från Bronx (Raging Bull). Robert De Niro spelade LaMotta i filmen och fick en Oscar för rolltolkningen.

LaMottas mest berömda matcher var hans sex kamper mot Sugar Ray Robinson. LaMotta vann en av dem.

LaMotta gick 106 matcher och vann 83 av dem under sin tid som proffs 1941–1954. Han medgav i domstol att han förlorade med avsikt mot Billy Fox 1947, så att han med maffians hjälp fick gå en VM-titelmatch mot fransmannen Marcel Cerdan.

LaMotta vann VM-titeln av Cerdan 1949. Returmatchen kunde inte genomföras eftersom Cerdan, känd för att ha varit sångaren Edith Piafs älskare, dog i en flygolycka när han var på väg till USA för returen.

Annons
LaMotta gav ut sin självbiografi Raging Bull år 1970. Filmen som kom tio år senare i regi av Martin Scorsese utgår från biografin.

LaMottas ålder är korrigerad.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan