|

Gruvfyndighet till prövning

NyhetsbildZoom
Gruvbolaget Kelibers provschaktning vid Syväjärvi. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Gruvbolaget Keliber har lämnat in en utredning till Södra Österbottens NTM-central om miljöpåverkan vid en litiumbrytning vid Rapasaarifyndigheten i Kaustby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Området ligger som närmast endast 300 meter från gränsen till Natura-området Vionneva. Det är ett myrområde med bland annat ett rikt fågelliv.

Det är främst buller från sprängningar som kan orsaka problem och bolaget försöker bland annat med byggande av bullerskydd minimera olägenheterna.

Litiumfyndigheten i Rapasaari ligger cirka 3 kilometer sydost om fyndigheten i Syväjärvi som ÖT och VBL skrivit om flera gånger.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan