;
|

Såg hittad i Kögebukten – nära Peter Madsens rutt

NyhetsbildZoom
Peter Madsen. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Bax Lindhardt
Köpenhamnspolisen har hittat en såg i Kögebukten i närheten av den rutt som polisen bedömer att mordmisstänkte Peter Madsen hade med ubåten i augusti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Sågen undersöks nu av våra kriminaltekniker, för att avgöra om det är den som polisen har letat efter med anledning av ubåtsfallet, säger vice polisinspektör Jens Møller Jensen i ett pressmeddelande.

Sökinsatserna efter fler av Kim Walls kvarlevor fortsätter.

Ubåtsfallet

  • Den svenska journalisten Kim Wall skulle göra ett reportage om den danske uppfinnaren Peter Madsen ombord på hans ubåt. Ubåten lämnade hamnen på Refshaleøen i Köpenhamn vid 19-tiden dansk tid torsdagen den 10 augusti.
  • Under natten mot fredagen slår Walls partner larm om att ubåten inte har återvänt till sin kajplats och några timmar senare inleds sökandet. Under morgonen kommer larm om att ubåten sjunkit och Madsen räddas. Kim Wall hittas inte.
  • Följande dag häktas Peter Madsen för att ha orsakat hennes död.
  • Drygt en vecka senare hittas en kvinnotorso i vattnet vid Amagers sydkust, som är en del av Köpenhamn. Torson bekräftas som Kim Wall med hjälp av dna.
  • Lördagen den 7 oktober meddelar Köpenhamnspolisen att man hittat ytterligare kvarlevor efter Kim Wall i flera plastpåsar. Bland annat har huvudet hittats och polisen säger att den inte kunnat hitta skador som överensstämmer med Peter Madsens påstående att Kim Wall dött när hon fick en tung lucka i huvudet.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan