|

17 poäng för missnöjd Markkanen i debuten

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen Foto: Lehtikuva / Vaughn Ridley
Lauri Markkanen stod för 17 poäng i sin NBA-debut, men var ganska missnöjd med sin insats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Markkanen fick spela i 33 minuter i Chicago Bulls säsongspremiär mot Toronto Raptors. Toronto vann matchen med 117–101. Bullstränaren Fred Hoiberg berömde sin finska rookie.

– Jag tyckte Lauri var jättebra. Han flyttade sig snabbt på planen och var okej i försvaret, sade Hoiberg.

– Vad jag gillar med honom mest är att han saknar fruktan när han är på plan. Han kan missa två, tre skott i rad men ändå självsäkert fortsätta skjuta.

Markkanen tog även åtta returer. Efter matchen sade han till journalister att det finns mycket rum för förbättring.

– Men om jag var nervös så är den nervositeten nu ett minne blott. Det här ger mig självförtroende och det kändes jättebra att spela, sade Markkanen till Chicago Tribune.

Inget slutspel?

Tidningen tror ändå inte Bulls har några chanser att ta sig till playoff. Säsongens stora förhandsfavoriter är Golden State Warriors.

Eftersom nordamerikanska basketskribenter ofta har totalkoll på statistik jämfördes Markkanens debut med hur legenden Michael Jordan debuterade i Bulls 1984. Jordan stod för 16 poäng och sex returer, så Markkanen var med sina 17 poäng och sju returer snäppet bättre.

Markkanen satte fem frikast, tog sex poäng via två trepoängare och satte sex tvåpoängsskott. Skottprocenten var 41,7.

– Förhoppningsvis har jag ganska många matcher framför mig. Det kändes ju jättebra att spela här, men helt nöjd kan jag inte vara. Det finns mycket kvar att förbättra, sade Markkanen till MTV Sport.

Markkanen var näst bästa poängplockare i laget. Centern Robin Lopez satte 18 poäng. Markkanen hoppas på att få utnyttja sitt distansskytte ännu mer i fortsättningen.

– I vissa lägen kunde vi ha spelat bollen till mig oftare, sade Markkanen till Yle.

Chicago kom till spel utan Nikola Mirotic och Bobby Portis, som hamnade i ett internt slagsmål på träning nyligen. Två viktiga guards, Kirs Dunn och Zach LaVine, fattades också.

Markkanens säsong fortsätter natten mot söndag finsk tid, då Chicago Bulls möter San Antonio Spurs.

Markkanen är den första finländaren som kan få en betydande roll i NBA. Hanno Möttölä spelade i tiden 155 matcher i Atlanta Hawks och för några år sedan spelade amerikansk-finländska Erik Murphy 24 matcher för ett par olika klubbar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan