|

17 poäng för missnöjd Markkanen i debuten

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen Foto: Lehtikuva / Vaughn Ridley
Lauri Markkanen stod för 17 poäng i sin NBA-debut, men var ganska missnöjd med sin insats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Markkanen fick spela i 33 minuter i Chicago Bulls säsongspremiär mot Toronto Raptors. Toronto vann matchen med 117–101. Bullstränaren Fred Hoiberg berömde sin finska rookie.

– Jag tyckte Lauri var jättebra. Han flyttade sig snabbt på planen och var okej i försvaret, sade Hoiberg.

– Vad jag gillar med honom mest är att han saknar fruktan när han är på plan. Han kan missa två, tre skott i rad men ändå självsäkert fortsätta skjuta.

Markkanen tog även åtta returer. Efter matchen sade han till journalister att det finns mycket rum för förbättring.

– Men om jag var nervös så är den nervositeten nu ett minne blott. Det här ger mig självförtroende och det kändes jättebra att spela, sade Markkanen till Chicago Tribune.

Inget slutspel?

Tidningen tror ändå inte Bulls har några chanser att ta sig till playoff. Säsongens stora förhandsfavoriter är Golden State Warriors.

Eftersom nordamerikanska basketskribenter ofta har totalkoll på statistik jämfördes Markkanens debut med hur legenden Michael Jordan debuterade i Bulls 1984. Jordan stod för 16 poäng och sex returer, så Markkanen var med sina 17 poäng och sju returer snäppet bättre.

Markkanen satte fem frikast, tog sex poäng via två trepoängare och satte sex tvåpoängsskott. Skottprocenten var 41,7.

– Förhoppningsvis har jag ganska många matcher framför mig. Det kändes ju jättebra att spela här, men helt nöjd kan jag inte vara. Det finns mycket kvar att förbättra, sade Markkanen till MTV Sport.

Markkanen var näst bästa poängplockare i laget. Centern Robin Lopez satte 18 poäng. Markkanen hoppas på att få utnyttja sitt distansskytte ännu mer i fortsättningen.

– I vissa lägen kunde vi ha spelat bollen till mig oftare, sade Markkanen till Yle.

Chicago kom till spel utan Nikola Mirotic och Bobby Portis, som hamnade i ett internt slagsmål på träning nyligen. Två viktiga guards, Kirs Dunn och Zach LaVine, fattades också.

Markkanens säsong fortsätter natten mot söndag finsk tid, då Chicago Bulls möter San Antonio Spurs.

Markkanen är den första finländaren som kan få en betydande roll i NBA. Hanno Möttölä spelade i tiden 155 matcher i Atlanta Hawks och för några år sedan spelade amerikansk-finländska Erik Murphy 24 matcher för ett par olika klubbar.

Kommentarer
|

Konkurrent till IFK Lepplax rycker i André Smulter

Nyhetsbild
André Smulter (till höger i bild) är i första hand på jakt efter ett kontrakt som skulle föra honom utomlands. Här jagar han Jeppis Hockeys Toni Mäkinen. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
André Smulter lämnade nyligen tränarposten i IFK Lepplax. Nu rycker konkurrenterna i honom. IK Kronan vill plocka in Malaxbon i sin spelartrupp.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Sport

Konkurrent till IFK Lepplax rycker i André Smulter

ISHOCKEY André Smulter lämnade nyligen tränarposten i IFK Lepplax. Nu rycker konkurrenterna i honom. IK Kronan vill plocka in Malaxbon i sin spelartrupp.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan