Division 2 Nibacos-SB Vaasa YB 5–4(1–2, 1-1, 2–1,1–0)

Karlebylaget gick till ledningen då Tuomas Tilus på pass av Timo Salo gjorde 1-0 efter 4.10. Men Nico Hagelberg såg med två mål till att gästerna vände till ledning efter period ett. Då sedan Leo Ahtilinna i början av mellanakten gjorde 1-3 stod det, senast då, helt klart att hemmalaget skulle hamna att göra fullt dagsverk för att kunna ta poäng. Gästerna hade chans att göra 1-4 då man tilldömdes ett straffslag som dock sumpades. Istället reducerade Toni Paloaho (Timo Salo) med 1.39 kvar av perioden och gav Nibacos nytt hopp.

Men Vasalaget rymde åter iväg till tvåmålsledning då Tomi Vuorinen nätade. Men Artturi Porko (Tuomas Kinnunen) gjorde snabbt 3-4. Matchuret stod på 55.47 då gästerna fick en utvisning. Timo Salo tackade och utjämnade till 4-4 på pass av Tuomas Tilus och matchen gick till förlängning.

30 sekunder in i förlängningen tilldömdes Nibacos ett straffslag som Jussi Matti Kentala inte utnyttjade. Men hemmalaget fick fortsätta med 5 mot 3 och då kunde inte bortalaget stå emot. Tommi Tilus (Jukka-Pekka Kinnunen) blev stor matchhjälte genom att göra 5–4.

Segern var Nibacos tredje raka och i samtliga matcher har man visat prov på fin moral genom att vända underlägen till seger. Nibacos nästa match spelas hemma mot SB Kauhajoki den 27.10.