Vid lunchtid öppnade Korv-Görans sin nya restaurang på Brändö i Vasa. När klockan slog tolv bestod kön av ett tjugotal personer. Jasper Niemi och Leevi Tolonen från Roparnäs hade då stått och väntat bakom dörren i fyra timmar.

– Vi var här redan klockan åtta för att försäkra oss om att vara först, säger Tolonen.

Rejäla portioner och bra kebab är det som tilltalar killarna. De har flera gånger besökt Korv-Görans i Jakobstad och är nöjda över att inte längre behöva åka så långt för att få sin kebab.

Zoom

Ville Hakala och Satu Hautala ville ha Korv-Görans kebab till lunch på lördagen. Foto: Anna Sourander


Satu Hautala och Ville Hakala kom från Orrnäs för att äta sin lördagslunch.

– Vasa har inte haft en ordentlig grill tidigare, säger Hakala.

Hautala är uppvuxen i Jakobstad och sedan tidigare bekant med Korv-Görans koncept.

– Vi har väntat länge på att få en grill till Vasa.

Zoom

Det blev kö när Korv-Görans slog upp sina dörrar i Vasa på lördagen. Foto: Anna Sourander


Utöver kön hade ytterligare ett tjugotal samlats på torget i Brändö för att följa med öppningen av en ny restaurang.

Korv-Görans finns sedan tidigare i Jakobstad, Karleby och Ekenäs. Bakom kedjan står företaget Messina. Restaurangen i Vasa drivs av franchisetagaren Niklas Borg. Kedjans flaggskeppsprodukt är kebab.