De ställde sig i kebabkön redan 8 i morse

NyhetsbildZoom
Jasper Niemi och Leevi Tolonen från Roparnäs väntade i fyra timmar på att dörrarna skulle öppnas. Foto: Anna Sourander
Det blev kö när Korv-Görans slog upp sina dörrar i Vasa. Jasper Niemi och Leevi Tolonen var först på plats – redan klockan åtta.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vid lunchtid öppnade Korv-Görans sin nya restaurang på Brändö i Vasa. När klockan slog tolv bestod kön av ett tjugotal personer. Jasper Niemi och Leevi Tolonen från Roparnäs hade då stått och väntat bakom dörren i fyra timmar.

– Vi var här redan klockan åtta för att försäkra oss om att vara först, säger Tolonen.

Rejäla portioner och bra kebab är det som tilltalar killarna. De har flera gånger besökt Korv-Görans i Jakobstad och är nöjda över att inte längre behöva åka så långt för att få sin kebab.

Zoom

Ville Hakala och Satu Hautala ville ha Korv-Görans kebab till lunch på lördagen. Foto: Anna Sourander


Satu Hautala och Ville Hakala kom från Orrnäs för att äta sin lördagslunch.

– Vasa har inte haft en ordentlig grill tidigare, säger Hakala.

Hautala är uppvuxen i Jakobstad och sedan tidigare bekant med Korv-Görans koncept.

– Vi har väntat länge på att få en grill till Vasa.

Zoom

Det blev kö när Korv-Görans slog upp sina dörrar i Vasa på lördagen. Foto: Anna Sourander


Utöver kön hade ytterligare ett tjugotal samlats på torget i Brändö för att följa med öppningen av en ny restaurang.

Korv-Görans finns sedan tidigare i Jakobstad, Karleby och Ekenäs. Bakom kedjan står företaget Messina. Restaurangen i Vasa drivs av franchisetagaren Niklas Borg. Kedjans flaggskeppsprodukt är kebab.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan