|

Markkanens Bulls förlorade igen

NyhetsbildZoom
Lauri Markkanen har kommit i gång hyfsat bra i NBA. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Dylan Buell
Lauri Markkanen fick beröm av tränaren även efter sin andra NBA-match i karriären, men hans Chicago Bulls åkte på en klar förlust.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Markkanen spelade från start och kom upp i 13 poäng och 12 returer i 77–87-förlusten hemma mot San Antonio Spurs natten till söndagen finsk tid.

Markkanen fick mest speltid av alla i matchen – 37 minuter. Han var ensam i hemmalaget om att noteras för en så kallad double-double, tvåsiffrigt i två av fem viktiga statistikkategorier.

– Han är en aggressiv och smart spelare. Dessutom är han en bra skytt. Han blir hela tiden bättre och bättre och lär sig mer och mer, säger San Antonios tränare Gregg Popovich till Yle.

Popovich har lett sitt lag till fem NBA-mästerskap. Chicagos tränare Fred Hoiberg öste också beröm över Markkanen.

– Han kan bli riktigt, riktigt stor i den här ligan, säger Hoiberg till Helsingin Sanomat.

Markkanen satte två tvåpoängare och tre trepoängare mot San Antonio. Skottprocenten blev 35,7.

– Jag kunde ha haft ganska mycket bättre statistik. Det var bra att det blev en double-double, men laget är viktigast, säger 20-åringen till Yle.

Förutom Chicago är det bara New York Knicks och Philadelphia 76ers som är utan segrar på NBA:s östra halva. Chicago löper stor risk att åka på en tredje förlust i rad, då Cleveland Cavaliers står för motståndet natten till onsdag finsk tid.

Cleveland anförs av storstjärnan LeBron James, men åkte på en överraskande förlust med 93–114 mot Orlando Magic.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan